Dags för ny bokcirkel

Observera

Denna text publicerades första gången den 23 augusti, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Onsdagen den 31 augusti klockan 18.30 börjar vi en ny bokcirkel. Vi kommer att att träffas varannan onsdag och läsa Tomas Sjödins bok ”Det är mycket man inte måste”.

Ur boken: Om du vill göra en människa lycklig, ge henne då inga rikedomar, men ta några önskningar från henne, skrev Euripides. Att avstå, säga nej, sovra bland önskningarna är att ge rymd och växtplats för något större. Önskningarna är goda men när de kommer i flock är det klokt att vara lite sträng. Där några önskningar får möta ett vänligt nej strömmar inte sällan en oväntad glädje in. Det är mycket man inte måste, eller ens behöver …

 

 
Sedan 1997 har författaren och pastorn Tomas Sjödin varit krönikör i Göteborgs-Posten. Hans kolumner har blivit en del av många tidningsläsares liv, och otaliga är de krönikor som delats på Facebook eller som blivit urklippta och lästa gång på gång.

Tomas Sjödins första bok med krönikor, Jag lutar åt Gud blev en stor framgång, och här är nu hans andra bok med samlade texter. Det är mycket man inte måste innehåller ett 80-tal kolumner från åren 2011-2014.

Datum: 31/8, 14/9, 28/9, 12/10, 26/10, 9/11, 23/11
Kostnad: 50 kronor

Välkommen!