Hembygdsdag i Mantebo

Observera

Denna text publicerades första gången den 18 oktober, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

På söndagskvällen var det hembygdskväll i ett välfyllt Mantebo Missionshus. Temat var “Möte med livet” där Ingvar Ankarhamns barnbarn Amanda Råsmark läste , med fantastisk inlevelse, ett urval av de dikter som Ingvar skrivit. Amanda framförde sin morfars dikter på ett mycket levande och känslosamt sätt, varvat med egna tankar och dikter. Emil Rikner och Gösta Råsmark framförde att antal sånger som var anpassade till de fina dikterna.

Ingvar Ankarhamn växte upp i Norget som ligger några stenkast ifrån Missionshuset i Mantebo. Där gick han i söndagsskolan och juniorföreningen och var även medlem i församlingen. Ingvar utbildade sig till pastor och arbetade bl.a som scoutkonsulent i Södra Götalands distrikt. Miljön låg varmt om hjärtat och 1981 fick han Svenska Dagbladets miljövårdsdiplom.

Ingvars dikter finns samlade i “Möte med Livet” som hans barnbarn Amanda Råsmark har sammanställt.
Missionshuset var välfyllt med bygdens folk och samlingen avslutades med trevlig och öppen gemenskap vid kaffeborden.

Amanda som läste dikterna med sådan inlevelse, ger hopp för att diktens sätt att framföra ett budskap och tankar, har en framtid.

DSC03395

DSC03392