Konfirmation

Var med i KonfaS! Träffa nya kompisar, prata om det som är viktigt och lär dig massa nytt om Gud, livet och bibeln!

KonfaS logotyp svartvit

KonfaS är en konfirmationsläsning i Equmeniakyrkan Region Syd men också mycket mer!

I KonfaS är du med på helgläger och ett längre sommarläger. Du läser med dina kompisar hemma i kyrkan, sedan träffar du andra konfagrupper i Equmeniakyrkan i Skåne och Blekinge på helg- och sommarläger.

I undervisningen på KonfaS får vi börja i vardagen, det som är viktigt och berör, sedan ser vi vad bibeln säger om det här och till sist funderar vi tillsammans över hur vi kan använda och förstå det som står i bibeln. Så här ungefär: Tema Familj: Hur ser din familj ut? Bra? Dåligt? Sen, vad står det i bibeln om familjer? Och så, kan jag lära mig något från bibelberättelsen för att det ska funka ännu bättre i min familj?

KonfaShelgerna har olika teman till exempel: Bibeln, Mission/Att hjälpa någon som behöver/Att prata om tro och Skapelse/Miljö. Så klart blir det många sköna andakter, kul lekar, massa god mat, nya vänner, praktiska uppgifter, sång, musik och mer skapande. Du får också vara med i en mindre grupp för att prata om viktiga frågor och kanske berätta det som inte så många behöver veta, där kan man också be tillsammans och hjälpa varandra när det behövs.

Det är ett gäng ledare från olika plaster i Regionen som kommer hålla i de olika passen och vi kommer bjuda in speciella gäster och göra lite extra, som vi kan när vi är många tillsammans.

Efter sommarlägret blir det konfirmation hemma i din kyrka. Men sen kommer kanske det bästa. Det är inte slut där, utan året efter får du fortsätta att träffa dina kompisar i KonfaS2. Du är med på helgerna och sommarlägret, får lite mer utmaning i undervisningen och uppgifter. I KonfaS3 och 4 får du följa med och dela spännande utmaningar och göra viktiga erfarenheter på andra platser, utöver helg- och sommarläger. Kontakta din lokala ledare eller oss på regionen så får du veta vad som händer just detta KonfaSåret. Välkommen med!

Vill du veta mer om konceptet och upplägget  så kontakta Liselotte Spåre eller Joakim Stenmo.

Kontaktpersoner KonfaS

Joakim Stenmo

Joakim Stenmo

Regionsamordnare och föreningsutvecklare Equmenia Syd

0707-33 55 49

joakim.stenmo@equmenia.se

Liselotte Spåre

Liselotte Spåre

Ansvarig för KonfaS samt barn och familj Region Syd

0730-34 50 73

liselotte.spare@equmeniakyrkan.se