Tänd ett ljus för Syrien

Publicerat 

Syrien_barn

Under Hönökonferensen börjar Equmeniakyrkans insamling Tänd ett ljus – Syrien. Genom kampanjen hoppas Gunilla Ikponmwosa, samordnare för Equmeniakyrkans Mellanösternarbete att fler ska engagera sig och att nya resurser ska göra det möjligt att hjälpa dessa så hårt drabbade människor.

Kampanjen är en fortsättning på det humanitära arbete som Equmeniakyrkan i samarbete med Nationella Evangeliska Synoden i Syrien och Libanon redan bedriver.

– Nu hoppas vi kunna sätta in ännu större insatser för att stödja vår systerkyrka i dess humanitära arbete.

Genom kampanjen blir arbetet för Syrien en satsning för hela Equmeniakyrkan. Under de kommande tre åren sätter vi ett extra fokus på den akuta situationen i Syrien. Även om det blir fred så kommer behoven att vara stora under lång tid framöver.

Både församlingar och Equmeniaföreningar kontaktar Gunilla för att få veta vad de kan göra. På flera läger kommer man att ha insamlingar för Syrien och några församlingskaféer låter vinsten gå till kampanjen.

– Jag hoppas att kampanjen Tänd ett ljus – Syrien ska locka fram lokala eldsjälar, för dom behövs, säger Gunilla Ikponmwosa.

Läs mer om insamlingen


_DSC4699_GI_137x181

 

Gunilla Ikponmwosa
samordnare Mellanöstern Nordafrika

gunilla.ikponmwosa@equmeniakyrkan.se
08-580 031 82