Publicerat 

Bli praktikant/fältstuderande

Som praktikant/fältstuderande/lärjungeskolestudent påverkar du världen samtidigt som världen påverkar dig! Du som ung kristen får möjlighet till utbyte av tro, kunskap och relationer mellan Equmenia, Equmeniakyrkan och våra samarbetspartners.

I dagsläget erbjuder Equmenia, Equmeniakyrkan och våra samarbetskyrkor/partners fem möjligheter:
– Exchange
– fotbollsvolontär
– fältstuderande via SVF
– Apg29
– praktikplats hos European Christian Mission i Europa

Sista ansökningsdag är den 15 april!

Till vårterminens Apg29 är sista ansökningsdag i oktober, för ECM löpande.

Exchange
Exchange är en kurs för dig som vill studera ledarskap, utvecklings-och rättvisefrågor, hållbar utveckling och tro möter tro tillsammans med deltagare från andra länder. Kursen är en ettårig helfartskurs på Bromma folkhögskola som ges i samarbete med Equmenia , Equmeniakyrkan och Diakonia.

Fem månaders fältstudier tillbringas i ett annat land: Ecuador, Thailand, Kina eller Kongo Brazzaville. Där får du vara en del av verksamheten  samtidigt som du ägnar dig år studier på distans via Folkbildningsnätets sociala medier. Under studietiden i Bromma delar du och dina kurskamrater boende och vardagsliv i Bromma, vilket innebär kulturmöten redan i Sverige.

Nuvarande Exchange-studenterna har en gemensam blogg här.

Information om Exchange hittar du här.

Fotbollsvolontärer
I samarbete med BK Häcken/Gothia Cup sänder Equmenia och Equmeniakyrkan fotbollsvolontärer till Kongo-Brazzaville.

Information om att vara fotbollsvolontär hittar du här.

Internationella fältstudier via SVF
Via Södra Vätterbygdens Folkhögskola är det möjligt att göra fältstudier i:
– Indien
– Israel och Palestina
– Japan

Mer information om internationella fältstudier via SVF hittar du här på SVF:s hemsida.

Apg29
Apg29 är en lärjungaskola, en ledarskola och en missionsskola. Under tre månader samlas 24 elever, ett ledarteam och olika lärare för att dela livet och tron med varandra. Idén är att man som deltagare får formas till en Jesu lärjunge, och samtidigt vara med i processen att forma andra. Drömmen är att kunna leva efter de principer den första församlingen hade och som vi läser om i Apostlagärningarnas första del.

Sedan skolan startade hösten 2004 har den varit i Ecuador, Indien, Chile, Kongo-Brazzaville, Baltikum, Sverige, Spanien, Mexiko, Kongo-Kinshasa och Ryssland samt på Europas järnvägar – InterActs.

Vill du veta mer och ansöka? Gå till Apg29:s hemsida.

European Christian Mission International (ECMI)

Vi samarbetar med ECMI som har missionsteam från många länder i många av Europas länder. I flera länder finns det möjligheter att göra praktik inom ramen för en bibelskoleutbildning eller liknande, och även möjligheter att vara volontär under en tid. Det finns möjligheter i många länder från Portugal till Tyskland och från Irland till Rumänien.

Veta mer? Kontakta Gerard Willemsen på Equmeniakyrkan.