Publicerat 

Kyrkornas globala vecka

Globala veckan

Under 2015 infaller Globala veckan den 15 – 22 november och nu finns inspirationshäftet ute! Se till att Du har fått ett exemplar till din församling. Fler finns att beställa här

Kyrkornas globala vecka är ett tillfälle för kyrkor, församlingar och organisationer att uppmärksamma globala rättvisefrågor – samtidigt och tillsammans.  Själva veckan äger rum i november över hela landet, men vi arbetar med tema och planerar aktiviteter och arrangemang under hela året.

2015 – 2016 är temat ”Jord att leva på – Mänskliga rättigheter i klimatförändringarnas spår”. I år har vi också två internationella gäster som kommer att vara tillgängliga för besök. Biskop Joel E Tendero från Filippinerna som kommer inbjuden av Equmeniakyrkan och Angsgarskyrkan, Lidingö samt Mohammad Shamsuddoha från Bangladesh som är inbjuden av Diakonia.

Vill ni ha besök i er församling så kontakta Elisabeth Korswing på Sveriges Kristna Råd. Det kommer också att finnas presentationer på Globala veckans webbplats inom kort.

Fr--ga-4-fotograf-Lars-Klingsbo-1024x677

Varje år är flera av Equmeniakyrkans lokala församlingar engagerade i aktiviteter under Globala veckan ofta i samarbete med andra församlingar på orten.

Glöm inte att skicka en rad om vad ni gjort eller vad ni planerar. Det är roligt att inspireras av varandra!

Vill Du veta mer? Besök www.globalaveckan.se

Eller kontakta Gunilla Ikponmwosa