Publicerat 

Vårgårda möte 2014

VMoteDen 13-31 augusti är det dags för Vårgårda Möte. Ett arrangemang som samlar Sveriges partiledare till utfrågningar som i år kommer att ledas av Britta Hermansson, pastor i Equmeniakyrkan. Ett helt unikt arrangemang mitt i valspurten med lång tradition inom Equmeniakyrkan.
Första partiledarutfrågningarna i Missionskyrkan, ett av Equmeniakyrkans bildarsamfund, hölls 1968 av John Hedlund som blev smått legendarisk som utfrågare med sina sammanlagt åtta partiledarutfrågningar. Efter honom tog Thor-Björn Bastås som efterföljdes av Torsten Åhman.
När Britta Hermansson tar över inför valet 2014 blir det den femtonde i ordningen som partiledarutfrågningarna arrangeras.

I Vårgårda är planeringen i full gång. Hittills har sju av åtta partiledare tackat ja, och just nu inväntas svar även från Socialdemokraternas Stefan Löfven.
I väntan på Löfven

– onsdag 13 aug Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet

– torsdag 14 aug Jan Björklund, Folkpartiet

– fredag 15 aug Annie Lööf, Centerpartiet

– söndag 17 augusti, Gustaf Fridolin, Miljöpartiet

– onsdag 20 augusti, Stefan Löfven, Socialdemokraterna

– onsdag 27 augusti, Göran Hägglund, Kristdemokraterna

– torsdag 28 augusti, Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna

– fredag 29 augusti, Fredrik Reinfeldt, Moderaterna

Utöver partiledarutfrågningar anordnas seminarer, gudstjänster, Springsteen-mässa, mingeltorg, café och mycket annat. Programmet planeras och färdigställs under våren, och vi kommer att uppdatera den här sidan allt eftersom det blir klart. Men det som är klart är att det blir en stor folkfest i augusti månad som förhoppningsvis ska stärka samhällsengagemanget och ge tydliga svar på hur partierna ställer sig i olika frågor.

– Startskottet har gått och vi har börjat valåret i Sverige. I Tångahallen i Vårgårda möts vi den 13-31 augusti 2014 för att tala om vilket samhälle vi vill leva i och vägen dit. Det kommer bli spännande kvällar, säger Britta Hermansson, pastor i Equmeniakyrkan och ny utfrågare av landets partiledare.

Vid sin sida har hon också Robert Eriksson, musiker och pastor i Equmeniakyrkan, som arbetar i Sävedalens Missionskyrka. Tillsammans ska de möta partiledarna under Vårgårda Möte.

Vårgårda Möte är ett arrangemang av församlingarna inom Equmeniakyrkan i Vårgårda kommun