Publicerat 

Missionsarbetare

Equmeniakyrkan har under 2014 tre missionsarbetare i Thailand. Ulrika och Otto Ernvik, med barnen Lydia och Josua, åkte ut sommaren 2012 för en ny tvåårsperiod och de kom tillbaks till Sverige i juni 2014. Lea Lindero är sjuksköterska och arbetar på Kwai River Christian Hospital.

Så här skriver Ulrika och Otto:

”Att presentera ett budskap så att det blir begripligt och leder till förändring i människors liv – så kan man nog sammanfatta vår gemensamma kallelse och vårt gemensamma uppdrag. Otto lever sin kallelse genom att uppmuntra, fortbilda och vandra med evangelister och pastorer, och Ulrika genom att träna anställda och lekmän i själavård och omsorg om speciellt familjer. Vi arbetar inom Karenbaptistsamfundet, med speciellt fokus på pwokarener. Otto är också handläggare för Sydostasien, vilket innebär att vårda och bygga kontakter i – förutom Thailand – Burma, Japan och Kina. Ulrika erbjuder också familjeterapi och själavård på The Well Member Care Center, som servar missionärer som arbetar i hela Asien. Vi vill också bidra till att bygga relationer mellan enskilda och församlingar i Sverige och de folk som vi samarbetar med, bl.a. genom möjligheter att stötta evangelister och fadderbarn, och genom att via skype få besök direkt in i gudstjänsten i Sverige! Besök gärna vår blogg: ottoulrika.wordpress.com.”

Otto och Ulrika Ernvik
Otto och Ulrika Ernvik
Lea Lindero
Lea Lindero

 

 

 

 

 

 

 

 

Lea Lindero är sjuksköterska, från Filippinerna, och arbetar sedan många år som chefssjuksköterska på Kwai River Christian Hospital, som ligger nära gränsen till Burma. Lea stöds av Equmeniakyrkan tillsammans med amerikanska och australiska baptistmissioner.