Publicerat 

Böcker och musik på samiska

Förutom gudstjänsttexterna som finns utlagda på hemsidan tillhandahåller vi en del material som vi har varit med om och tagit fram.


 

Equmeniakyrkan har överlåtit distribution av alla böcker och broschyrer till ett företag som heter Tingstad.

Beställning församling
För att handla på Tingstad gå in på www.tingstad.se och skapa ett konto. Under fliken Varuhuset väljer du den webbshop som heter Församling. Equmeniakyrkans produkter ligger under kategorin Församlingslitteratur. De har en guide på denna adress: www.tingstad.se/products/pdf/5-enkla_2013.pdf. Du behöver församlingens organisationsnummer för att kunna genomföra din beställning.

Om du har frågor så kontakta i första hand Tingstads kundtjänst i deras chat eller ring 031- 707 2000. Om det är en fråga de inte kan svara på så kontakta Gerard Willemsen eller Mikael Lindholm på Equmenaikyrkan.


 

 

”Gud i Sápmi” av Gerard Willemsen är en bok om hur en samisk kyrka kan se ut. Om var man hittar Gud i samernas land, om hur man kan utveckla en samisk kyrka och om förhållandet mellan kultur och kristendom. Boken tar även upp kontextualisering som ett viktigt redskap när man arbetar med andra kulturer. Boken finns endast att beställa på vulkan.se och kan köpas hos Equmeniakyrkan (150 kr)

 

Tre små bilderböcker med bibelberättelser i den holländska serien ”Bibeln berättad för barn” av Kees de Kort kom 1995 på både syd- lule- och nordsamiska. Det finns tre titlar (I begynnelsen, Bartimeus och Den barmhärtige samariern)  i tre språkliga versioner (nord, lule och sydsamiska). Finns numera endast på Equmeniakyrkan.

 

Det lilla häftet ”Jesus Christ has power to save us” från Scripture Gift Mission, finns på samiska. Det är ett häfte som bygger på centrala texter i Markusevangelium och avsett för evangelisation (icke för masspridning). Häftet kan för detta ändamål beställas gratis.

 

 

Musik

CD:n Gehppes mátkki sávan dutnje av Nuorat lávlut innehåller nordsamiska sånger och jojkar för arbete med barn. Skivan producerades på initiativ av Luleå Stift och Missionskyrkan har medverkat både i utvecklingen av konceptet och ekonomiskt med hjälp av ECM. Samiska barn från Kirunaområdet plus några professionella sångare medverkar. Beställs hos DAT förlaget eller Equmeniakyrkan. Kostnad 200 kr.

 

Film

Filmen ”När Jesus blev stor – en berättelse om död och liv” berättar om Jesu liv genom ett dockspel. Filmen innehåller spår på fyra språk: svenska, nordsamiska, engelska och nederländska. Text och dockorna Gerdine Willemsen Zuidema, musik Gerard Willemsen. Filmen är producerat av Cymbal TV i samarbete med Svenska Missionskyrkan och stöd av ECMI. Den kan köpas genom Equmeniakyrkan eller hos Cymbal TV. Kostnad 150 kr.