Publicerat 

Missionsarbetare Ecuador

Equmeniakyrkan har tre missionsarbetare/missionärer i Ecuador.

I Kyrkokonferensen 2014 avskiljdes Andrea och Petter Hermansson till missionärer. Några veckor senare åkte familjen till Ecuador. Så här skriver Andrea och Petter:

Foto2015”Vi är Andrea, Petter, Natanael och Alicia.

Andrea kommer från Montecristi, Ecuador och är utbildad ekonom samt familjeterapeut. Petter kommer från Örebro, Sverige och är pastor i Equmeniakyrkan. Vi båda är avskilda som missionärer för Equmeniakyrkan sedan 2014. Natanael föddes i Stockholm 2009 och Alicia föddes i Örebro 2013.

Mellan 2010 och 2013 arbetade vi i El Chaco i Ecuador, som missionsarbetare. Vi har tidigare arbetat med Lärjungaskolan Apg29 i Ecuador, Chile, Kongo Brazzaville och Sverige.

Vår nuvarande uppgift är att stödja församlingen El Shaddai i Montecristi, arbetet med pastorsvård och handledning i distriktet Norra Kusten och FACE – kyrkans diakonala arm.”

Andrea och Petter bloggar regelbundet på https://familjenhermansson.wordpress.com/

gunilla_eliasson15_220I april 2015 åkte Gunilla Eliasson, socionom och psykoterapeut, ut som missionsarbetare till Ecuador. Gunilla bor i Ecuadors största stad, Guayaquil. I Guayaquil driver tre av Förbundskyrkans församlingar varsin skola. Gunilla arbetar som skolkurator på två av skolorna. Hon arbetar främst med elever men också med föräldrar.

Gunilla skriver nyhetsbrev som regelbundet skickas till de församlingar som har antagit Gunilla som ”församlingens missionär”. Här lägger vi också upp hennes nyhetsbrev:
Nyhetsbrev 1_2015 G Eliasson
Nyhetsbrev 2_2015 G Eliasson

Emma och Samuel Gunnarsson, med barnen Sigrid och Silas, åkte ut våren 2012 för en treårsperiod och kom hem till Sverige igen i juni 2015. Så här skriver Emma och Samuel:

Gunnarssons_mars_2014_hemsidan”Vår familj består av Samuel, Emma och vår dotter Sigrid och son Silas. Samuel har läst på THS och blev ordinerad till pastor i Missionskyrkan 2011, han hade sin första tjänst i Redbergskyrkan i Göteborg. Emma har tidigare arbetat som informatör på equmenia och har läst själavård på Liljeholmens folkhögskola. Under våren 2012 läste vi på Missionsinstitutet i Örebro.

Vi bor i staden Jipijapa i provinsen Manabí, ca en halvtimma från havet. Här arbetar vi i en liten församling som heter La Divina Gracia, med ca 25 medlemmar. Vi jobbar även med den nationella kyrkans arbete.”

Samuel och Emma bloggar regelbundet på https://familjengunnarsson.com/