Publicerat 

Equmenia

Equmenia är barn- och ungdomsorganisationen inom Equmeniakyrkan. (Tidigare SMU)

I Equmeniakyrkan Varberg är Equmenias största verksamhet scouterna. De träffas på onsdagar kl 18-19.30 i Håstenskyrkan och de vänder sig till alla barn som har börjat årskurs 2 och äldre.

När scouterna träffas så är de ofta ute och de lär sig att leva i och ta hand om naturen samtidigt som de leker, skojar och skrattar. En viktig del i scouterna är patrullen som är den lilla gruppen som de jobbar i. I scouterna i Equmenia ryms också den kristna tron i form av att kvällarna avslutas med en andakt där scoutlivet sammanfogas med den kristna tron.

Utöver onsdagskvällarna så åker scouterna iväg på både hajker och sommarläger! I början på höstterminen och slutet på vårterminen så håller de till på församlingens sommargård Getterögården på Getterön. Då gäller samma tider men en annan plats.

Så har du börjat årskurs 2 eller är äldre så är du varmt välkommen att börja i scouterna i Håstenskyrkan! Det är bara att komma! Eller så hör du av dig till kårchef Runa Jönsson på telefonnummer 0706-728305.

Programmet för scouterna finns här: Vårprogram

DSC_0145

Scout03

Scout04

För de barn som finns med på gudstjänsterna på söndagsförmiddagarna erbjuds söndagskola i ett närliggande lekrum. Det ger möjlighet för barnen att få ta del av den kristna tron på sitt sätt samtidigt som det också finns tid för lek och pyssel. Det innebär för föräldrarna att de kan få delta i gudstjänsten i lugn och ro. Söndagsskolan avslutas sedan samtidigt som gudstjänsten så att man kan fika tillsammans. Söndagsskolan är för de barn som har fyllt tre år och uppåt.

Har du frågor eller funderingar kring söndagsskolan kontakta Inger Strömberg på telefonnummer 0702-718830.