Vill du jobba med ungdomar?

Observera

Denna text publicerades första gången den 4 april, 2017. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Equmeniakyrkan Vårgårda söker
BARN- & UNGDOMSPASTOR samt UNGDOMSLEDARE


Jobba hos osEqumeniakyrkan ligger mitt i Vårgårda tätort och finns i en region där kyrkan är en naturlig del i samhället. Vi samarbetar med nio andra församlingar i kommunen knutna till Equmeniakyrkan och med församlingar från andra samfund.
Församlingen, med sina 400 medlemmar, består av människor i alla åldrar och det är gott om barnfamiljer, ungdomar, människor mitt i livet och äldre. Vi är en multikulturell gemenskap med en stor bredd av människor, mötesplatser och samlingar. I församlingen har vi också en aktiv Equmeniaförening med stor verksamhet för barn och ungdomar. Grunden för vår verksamhet är många frivilliga tillsammans med fem anställda.
Nu söker vi nya anställda som är hängivna Jesus och kan inspirera oss att förverkliga visionen om att se fler människor förvandlas genom mötet med honom.

BARN- & UNGDOMSPASTOR
Vi vill att barn och ungdomar ska lära känna Jesus och ha bästa tänkbara förutsättningar att bli lärjungar till honom. Att känna en hemhörighet och få en bra växtplats för sin tro i vår församling tror vi är en viktig del i detta. Nu söker vi en medarbetare i detta viktiga arbete!

  • Vi tror att du kan hjälpa oss till detta genom undervisning, relationsbyggande, ledarutveckling och goda utmanande samtal.
  • Du är en inspiratör för ideella ledare bland barn och unga, och du har en förmåga som får fler att hitta sina gåvor och sin plats. Du drivs av att få människor att växa tillsammans med våra ideellt engagerade.
  • Du leder vårt konfirmationsarbete.
  •  Vi söker dig som helst har en pastorsutbildning, och en personlig och levande relation med Jesus är en självklarhet.

Till din hjälp finns en engagerad församlingsledning, duktiga medarbetare, ideella ledare, samt ett väl upparbetat nätverk i samhället.
Tjänsten är på 75 % eller enligt överenskommelse.

UNGDOMSLEDARE
Nu söker vi en ny ungdomsledare! I vårt arbete är ungdomsledare en viktig uppgift som drivkraft och förebild. Equmenia Vårgårda är en aktiv förening med många
ideella ledare och verksamhet som bl a scouter, ungdomsgrupper, söndagsluncher, pulsgrupper och arbete med ensamkommande flyktingbarn. Som spindeln i detta
arbete söker vi nu en ungdomsledare som kan se och uppmuntra ungdomar, och leda dem till att upptäcka och lära känna Jesus mer.

Vi söker dig som:

  • har en personlig tro på Jesus och helst har gått en bibelskola
  • är genuint intresserad och nyfiken på människor och vill ”leva” mitt ibland ungdomar
  • har erfarenhet som ledare i barn- och ungdomsarbete
  • tycker om uppsökande och utåtriktat arbete
  • vill vara en del i utvecklingen av församlingens barn- och ungdomsarbete

Tjänsten är på 75 % med ev möjlighet till utökning som kamratstödjare på en högstadieskola.
Sista ansökningsdag är 21 april. Är du intresserad skickar du din ansökan och ditt CV till:

ansokan@equmeniakyrkanvargarda.se

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta
John Eidering Föreståndare 0708-49 42 58 john@equmeniakyrkanvargarda.se
Louise Falk Gustafsson (ordförande), 073-979 62 69, louise@equmeniakyrkanvargarda.se
Ingemar Jensen (personalansvarig i styrelsen), 070-511 21 13
Upptäck mer om församlingen på www.equmeniakyrkan.se/vargarda