Covid-19

Sidan uppdaterad fredag 30 april 2021

Så här hanterar vi Covid-19 i Equmeniakyrkan Vårgårda:

  • För Vårgårdas bästa! Så vill vi tänka med allt som innebär att vara församling. Vår önskan hade så klart varit att ha mycket ”som vanligt” men då det inte är möjligt så kan man delta i gudstjänsten via webradio eller vår YouTubekanal. På detta sättet firar vi gudstjänst tills vidare, håll dig uppdaterad via hemsida och sociala medier för eventuell ändring i upplägget. Vill du följa den via webradio gör du det genom att scanna QR-koden du hittar här, vill du använda YouTube så klickar du här.

Här under du info om hur coronasituationen just nu påverkar de olika verksamheterna i kyrkan. Sedan januari är inomhusaktiviteter för barn födda 2005 och senare tillåtna igen. Detta har öppnat möjligheter för församlingens barn- och ungdomsverksamhet, och i princip alla grupper är igång nu men de flesta träffas utomhus. Självklart stämmer vi även av läget med smittspridningens status i vår kommun, och vi för samtal med Vårgårda kommun om lämplighet och upplägg.

Bön och Lovsång: Tisdagarnas bön- och lovsångskvällar läggs på paus.
Scout: Träffas varje onsdag patrullvis. 
Barngymnastiken; Är igång varannan lördag utomhus.
Friends of Jesus; Har pausat sin regelbundna verksamhet våren ut. .
Konfirmationen: Träffas på onsdagar i kyrkan. För de som är sjuka eller har symptom finns det möjlighet att delta online via Zoom.
Tweenies; Är igång och möts varannan fredag och gör olika aktiviteter där nästan allt är utomhus.
After Eight; Är igång och ses utomhus varje fredag.
Söndax; Söndax träffas utomhus några söndagar under våren, återstående söndagar är 2 maj och 23 maj. Vi möts kl 10-10.45 utanför kyrkan.
Hemgrupper och liknande: Vi rekommenderar att hemgrupperna fortsätter att ses men gör det digitalt tills vidare. Zoom, Messenger, eller Teams är bra sätt att använda. 
Senior: RPG promenerar ihop på tisdag kl 14 med samling i kyrkan. Dagledigträffar är pausade tills vidare.

Equmeniakyrkan och Equmenia följer aktivt utvecklingen gällande coronaviruset. Deras senaste uppgifter och rekommendationer finner ni här: