Covid-19

Sidan uppdaterad torsdag 21 jan 2021 kl 13.30

Så här hanterar vi Covid-19 i Equmeniakyrkan Vårgårda:

  • För Vårgårdas bästa! Så vill vi tänka med allt som innebär att vara församling. Vår önskan hade så klart varit att ha mycket ”som vanligt” men då det inte är möjligt så kan man delta i gudstjänsten via webradio eller vår YouTubekanal. På detta sättet firar vi gudstjänst tills vidare, håll dig uppdaterad via hemsida och sociala medier för eventuell ändring i upplägget. Vill du följa den via webradio gör du det genom att scanna QR-koden du hittar här, vill du använda YouTube så klickar du här.
    Efter varje gudstjänst så bjuder vi in till digitalt kyrkfika för alla som vill. Då fikar vi lite, småpratar lite om läget och gudstjänsten och eventuellt gör någon aktivitet ihop. Det brukar hålla på 30-45 minuter och är anspråkslöst men trevligt! Vi använder oss av Zoom och det kan du ladda ner till din telefon eller dator på zoom.us och länken till våra digitala kyrkfikan hittar du genom att klicka här.

Här under du info om hur coronasituationen just nu påverkar de olika verksamheterna i kyrkan. Den 21 januari kom regeringen och folkhälsomyndigheten med besked att inomhusaktiviteter för barn födda 2005 och senare får öppna igen. Detta öppnar ju möjligheter för en del av vår församlings barn- och ungdomsverksamhet, men vi inväntar mer besked och rekommendationer från Equmenia och Equmeniakyrkan innan vi drar igång något. Självklart stämmer vi även av läget med smittspridningens status i vår kommun, och vi för samtal med Vårgårda kommun om lämplighet och upplägg.

Bön och Lovsång: Tisdagarnas bön- och lovsångskvällar läggs på paus.
Scout: Har beslutat att pausa verksamheten terminen ut. Ny info om när och om scout börjar igen kommer i januari 2021. 
Barngymnastiken; Kommer också att tillfälligt pausas. Ny info om när och gymnastiken börjar igen kommer i januari 2021.
Friends of Jesus; Kommer att fortsätta sin verksamhet t om söndag 22 nov då de sjunger på gudstjänsten.
Konfirmationen: Träffas online tills vidare. Hajker och heldagar under våren vet vi ännu inte hur det blir, men förhoppningen finns om att kunna genomföra något i alla fall.
Tweenies; Vi hoppas att inom relativ snar framtid kunna dra igång igen med Tweenies.
After Eight; Fortsätter att träffas, men endast online. Mer information om hur och vart kommer inom kort på instagram och facebook, så håll utkik. Hur våren blir återkommer vi om i januari 2021.
Söndax; Söndax är tills vidare pausat, vi återkommer med mer info när vi kan öppna igen.
Hemgrupper och liknande: Vi rekommenderar att hemgrupperna fortsätter att ses men gör det digitalt tills vidare. Zoom, Messenger, eller Teams är bra sätt att använda. 
Senior: RPG promenerar ihop på tisdag kl 14 med samling i kyrkan. Dagledigträffar är pausade tills vidare.

Equmeniakyrkan och Equmenia följer aktivt utvecklingen gällande coronaviruset. Deras senaste uppgifter och rekommendationer finner ni här: