Ja från alla partiledare till Vårgårda

Publicerat 

Åtta partiledare. Åtta utfrågningar. En månad före valet i höst kommer samtliga partiledare i Sveriges riksdag till Vårgårda möte i Västergötland.

partiledare-300x204Först ut i partiledarutfrågningarna är Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt den 13 augusti. Sist ut är statsminister Fredrik Reinfeldt den 29 augusti. Utfrågningarna leds av Britta Hermansson, pastor i Equmeniakyrkan.

– Jag kan lova att detta inte kommer att bli en av alla andra partiledarutfrågningar, dem kommer vi att få mycket av under valrörelsen ändå. Vi kommer in som Equmeniakyrkan, vi kommer att kolla hur deras värdegrund möter vår, säger Britta Hermansson.

-Vi kommer också att mer att fokusera på att de ska lyfta fram sin politik, inte berätta vad de tycker om övriga partiers. Varje partiledare ska få dela sin brinnande vision för Sverige.

Sedan i slutet av 1960-talet har de klassiska partiledarutfrågningar varit en obruten tradition i Missionskyrkan, numera Equmeniakyrkan. Under årets utfrågningar finns även Robert Eriksson, pastor, med vid sidan av Britta Hermansson.

Vårgårda möte arrangeras av Equmeniakyrkans församlingar i Vårgårda kommun.

Program för partiledarutfrågningarna