Längtar du ut i världen, vill möta människor och göra en insats för andra? Vill du växa i ditt engagemang för internationella frågor? Vill du utforska en kallelse till missionär?

Missionsvolontärprogrammet (MVP) finns till för dig som har tidigare erfarenhet av längre utlandsvistelse, är självgående och vill fortsätta att utforska, pröva eller fördjupa din kallelse till mission.  Programmet är flexibelt och kan utformas efter ditt kall och längtan. Det kan se olika ut vart du kan åka, vad du kan göra och hur länge. Några av våra samarbetskyrkor vill ta emot volontärer återkommande och vi kan också erbjuda ett standardutbud dit du kan åka för att vara missionsvolontär. Programmet är öppet för alla åldrar och antagning sker året runt, vistelsen finansieras av missionsvolontären, vi förmedlar kontakter till stiftelser och fonder där man kan söka bidrag. 


”Att bo och leva långt ifrån det som jag annars kallar vardag har vissa dagar varit otroligt lärorikt men också stundtals utmanande. Det har varit tryggt att få dela både känslomässiga toppar och dalar med min stödförsamling. De har burit mig i bön och jag har blivit påmind om vilken rikedom en församling kan få vara när du vågar dela livets oro, sorg och glädje. De har givit mig mer än de kanske förstår och jag tror och hoppas att jag fått inspirera någon att våga ta ett steg närmare deras personliga längtan.”

Frida Wallberg, Kongo Kinshasa, våren 2022 


”MVP har lärt mig mer om hur Equmeniakyrkan fungerar, och jag har sett vilka kontakter kyrkan har internationellt.”

Ida Langdell, Kongo Kinshasa, våren 2022 


”Som missionsvolontär har jag fått göra en resa som känns helt ovärderlig, både för mig som blivande läkare och som medmänniska.”

Amanda Asp, Kongo Kinshasa, våren 2022 

Kriterier för att bli missionsvolontär

För att åka ut som missionsvolontär finns det några kriterier som måste uppfyllas.

  • Du är iväg minst tre månader.  
  • Du är kopplad till en lokal församling i landet dit du åker. 
  • Du finns med i något konkret projekt eller verksamhet i anslutning till församlingen. 
  • Du har en handledare i Sverige och en handledare i det land dit du åker. 
  • Under din vistelse har du nära kontakt med församlingar i Sverige. 
  • Du närvarar på ”Möte: Mission” innan du åker och efter att du kommer hem. Läs mer om ”Möte: Missions” här.

Bli stödförsamling till missionsvolontärerna

200 församlingar för Missionsvolontärprogrammet
Vill ni bli en av de församlingar som stöttar våra missionsvolontärer?

Att vara stödförsamling innebär att församlingen säger ja till att under en treårsperiod följa och bygga relationer till de personer som ställer sig till Guds förfogande att resa ut i världen som missionsvolontärer. Och möjliggör för fler att bli missionsvolontär.  
 
Som stödförsamling blir ni kopplade till några specifika missionsvolontärer, som ni får kontakt med, bär i bön och bygger en relation till. 
 
Ni får kontinuerliga uppdateringar från missionsvolontären under tiden personen är ute i fält. Under minst ett tillfälle under treårsperioden får ni församlingsbesök från någon av de missionsvolontärer som ni har fått följa på närmare håll.  
 
Ni stöttar i: 

  • Bön 
  • Ekonomi

 
Gemensamt sänder vi ut och stöttar Missionsvolontärer som vill utforska och pröva sin kallelse till mission.  

Vill du bli kontaktad?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig med mer information. Vill du hellre maila direkt finns uppgifter till samordnare under formuläret.

Samordnare för Missionsvolontärprogrammet

Ruth-Elisabeth Bruun Börjesson

Ruth-Elisabeth Bruun Börjesson

Samordnare missionsvolontärprogrammet

08-580 031 97

ruth.elisabeth@equmeniakyrkan.se