Gata i Stockholm

Diakoni och engagemang

Kyrkan i samhället

Tillsammans är vi en resurs för våra medmänniskor

Equmeniakyrkan är på flera sätt engagerade i olika delar av samhället genom en närvaro i allt från universitet och kriminalvård till sjukhus och arbetsliv. Med församlingar och medlemmar finns vi i hela landet – både i städer och på landsbygd. Tillsammans utgör vi en stor och avgörande resurs för vårt samhälle och för våra medmänniskor.

Aktuellt om Kyrkan i samhället

Alla nyheter

En ensam man vid ett fönster på ett café

Diakonifokus 2020/2021

Kyrkornas gemensamma diakonala tema för åren 2020 och 2021 är ensamhet, något som diskuteras alltmer i dagens samhälle. Och allt fler upplever den.

Det digitala materialet vänder sig till kyrkor och församlingar och innehåller bland annat filmer, artiklar, reflektioner och inspiration.

Kalender

nalle

Temadag: Brott i nära relation och mot barn

15 apr

Kyrka Polis i samverkan inbjuder till temadag Digitalt föredrag via Teams. Länk skickas ut vid anmälan. Föredraget är kostnadsfritt. Medverkande Hanna Olsson Socionom Utredare Polismyndigheten. Sektionen för utredning av brott i nära relation (BINR) Malmö. Utreder främst brott mot barn, där den som är misstänkt för brottet har nära…

Dricka kaffe

Digital Diakonträff

20 maj

Varmt välkomna på en digital träff för diakoner i Equmeniakyrkan. Denna gång ses vi på kvällstid för att underlätta för de som är i annan tjänst att vara med. Vi kommer att möta Kersti Wikström som utmanar oss att fundera kring ett diakonalt förhållningssätt. Vi får också möta Agnetha…

Kontaktperson

Inga Johansson

Inga Johansson

Samordnare för kyrka-samhälle

08-580 031 81

inga.johansson@equmeniakyrkan.se