Johanna och Abozar

Abozar och Johanna

Johanna och Abozar träffades i skolan när Johanna hjälpte till med läxläsningen.

Johanna: Jag träffade Abozar i skolan när jag hjälpte till med läxläsning.

Azbozar: Sedan träffades vi på aktiviteter för unga i kyrkan där vi sportar, spelar kort, och mycket annat.

Vad har varit bra med er vänskap?

Johanna: Abozar är väldigt duktig på att laga mat. Det doftar gott hemma när Abozar fixar maten. Mina barn har fått en härlig ”storebror”

Abozar: Johanna är min svenska ”mamma” och en riktigt god vän! Om jag får stanna i Sverige vill jag fortsätta studera. Jag gillar att sy kläder och hoppas kunna komma in på ett gymnasium med tillskärarutbildning.

Johanna: Innan jag och min familj fick möta Abozar så hade vi inte samma förståelse för hur det är att behöva fly från sin familj och sitt land. Jag är otroligt glad över att våra andra två barn har fått en nära relation med någon som inte har haft ett lika enkelt och självklart liv som vi har haft. Han är dessutom också en fin storebror som bjuder på god mat och visar att han bryr sig om de andra barnen i familjen. Tidigare har jag talat om för mina barn att vi ska hjälpa andra och tänka på våra medmänniskor. Nu blir de orden tydligare när vi praktiserar dem. Sedan Abozar kom in i våra liv har vi fått en större förståelse för andra och fått se att kärleken växer ju mer man ger av den.