Verksamhetsberättelse

Publicerat 

verksamhetsbEK14_s1 ver2En annan slags verksamhetsberättelse

Så här skriver vi som välkomsthälsning i en publik verksamhetsberättelse: ”Equmeniakyrkan är Sveriges nyaste kyrkosamfund. Vårt namn är nytt men vi har djupa rötter i den kristna kyrkans historia och den svenska folkväckelsen. Med 760 församlingar finns vi i nästan hela Sverige, från norr till söder – och erbjuder mötesplatser för tro och livstolkning, gudstjänst och gemenskap och ett tydligt engagemang för vårt liv tillsammans i Sverige och världen.

Det här är en annan slags verksamhetsberättelse med berättelser från olika delar av  Equmeniakyrkan. Med människor som på olika sätt är och gör kyrkan till vad den är. Man kan säga det kort också; vi är en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen.

Välkommen till Equmeniakyrkan – vem du än är!”

Nu hoppas vi att många församlingar beställer hem denna fina tidskrift och använder den för att berätta vilka vi är och vill vara i Equmeniakyrkan. Tidskriften är gratis och kan beställas via vår webbshop www.tingstad.se

Ladda ner verksamhetsberättelsen »

Rättelse:
På sidan 62 står det att namnförslaget Equmeniakyrkan fördes fram från kyrkans barn- och ungdomsorganisation Equmenia. Det är inte korrekt. Förslaget lyftes fram av fyra församlingar, Hedlundakurkan i Umeå, Västlands Msf, Betlehemskyrkan i Gävle och Equmeniakyrkan i Örbyhus på Påverkanstorget 2013.