Publicerat 

Talare 2019

talare

Vinterkonferensen 7–10 januari i Göteborg

Talare på Vinterkonferensen 2019:

Vi har glädjen att välkomna många intressanta talare under våra dagar på Vinterkonferensen.

Najla Kassab

Najla Kassab är ordinerad pastor i den Evangeliska Synoden i Syrien och Libanon (NESSL), en av Equmeniakyrkans samarbetskyrkor. Najla blev vald till ordförande för World Communion of Reformed Churches (WCRC) förra året och har suttit i WCRC:s styrelse sedan 2010. Najla är gift med Joeph och tillsammans har de tre barn. De bor i Beirut där också NESSL:s huvudkontor ligger.

Joseph Kassab

Joseph Kassab är generalsekreterare för den Evangeliska Synoden i Syrien och Libanon. Han är ordinerad pastor i NESSL, utbildad i Beirut och har funnits i samfundets ledarskap under lång tid. Joseph är gift med Najla och tillsammans har de tre barn. De bor i Beirut där också NESSL:s huvudkontor ligger.

Björn Gusmark

Björn Gusmark är kyrkoherde i Svenska kyrkan i Solberga pastorat norr om Göteborg. Han har länge arbetat med frågor kring församlingsutveckling i både teori och praktik. Dessa erfarenheter har bl.a. utmynnat i två böcker i ämnet. De senaste två åren har han arbetat i ett projekt inom Svenska kyrkan och EFS med namnet ”Nya sätt att vara kyrka”.

Sohelia Fors

Soheila Fors arbetar som verksamhetsledare för Tehuset i Karlskoga, samt som föreläsare och inspiratör. Hennes specialområden är hedersvåld och gruppkultur.
Hon är aktuell med boken Bakom varje fönster bor ett hjärta (Libris förlag 2017)

Leif Carlsson

Leif Carlsson är universitetslektor i Religionsvetenskap vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) i Jönköping. Han är även pastor inom Equmeniakyrkan.

Nora Carmi

Nora Carmi är kristen teolog och fredsarbetare som sedan födseln är bosatt i Jerusalem. Nora har hela sitt liv varit engagerad både praktiskt och opinionsmässigt i arbete för social rättvisa och fred i en mycket utsatt region. Nora är en uppskattad föreläsare som besöker kyrkor och organisationer runt omkring i världen.

Mattias Martinsson

Musiker, låtskrivare, artist, lovsångsledare men också pastor och förkunnare. Med sitt passionerade lovsångshjärta har han inspirerat och uppmuntrat tusentals människor, vare sig det gäller fullt ös tillsammans med ungdomar på Frizon-festivalen, Gullbrannafestivalen eller mer läsartonsinspirerade sånger i tältet på Hönökonferensen eller Torpkonferensen. Mattias jobbar som föreståndare i Nimbuskyrkan, Öckerö – En del av Equmeniakyrkan, Sverige”.

Petra Carlsson

Petra Carlsson är docent i teologi och lärare på Teologiska högskolan. Hon är präst i Svenska kyrkan och författare till böckerna Mysticism as Revolt (2014) och Foucault, Art and Radical Theology (2018).

Lars Gunther

Lars Gunther är pastor i Missionskyrkan i Hestra, på nätet känd som ”Itpastorn”. Lars stora passion är att förena stark karismatik med sund teologi. Han är en äkta geek, med stort intresse för naturvetenskap, webbteknik, historia och basket. (Om du inte vet vad det är för skillnad på en geek och en nörd är du antagligen ingetdera.)

Lennart Thörn

Lennart Thörn har varit verksam som lärare i Nya testamentet vid Örebro Missionsskola och som adjunkt i Nya testamentet vid Göteborgs universitet. Han har även varit pastor och föreståndare i Saronkyrkan, Göteborg. I december 2017 utkom han på Libris förlag med en kommentar till Lukasevangeliet: ”Ordets tillblivelse”.

 

Ulrik Josefsson

Ulrik Josefsson är direktor för Akademi för Ledarskap och teologi, utbildningsansvarig i Pingströrelsen, församlingsledare i Pingst Jönköping och teologie doktor.

Frida Mannerfeldt

Doktorand på THS i praktiskt teologi. Hennes forskningsprojekt handlar om att predika i digitaliseringens tid. Prästvigd i Svenska kyrkan och har verkat i församlingstjänst och som predikant i snart 15 år.

Henrik Ekengren Oscarsson

Henrik Ekengren Oscarsson är professor i statsvetenskap med särskild inriktning mot valforskning. I egenskap av valforskarprofessor leder han det svenska Valforskningsprogrammet och är primärforskare för de svenska Valundersökningarna. Sedan oktober 2010 är han föreståndare för SOM-institutet vid Göteborgs universitet.

Esther Kazen

Esther Kazen är generalsekretare på Sveriges Ekumeniska kvinnoråd och har ett haft ett engagemang i uppropet #sanningenskagöraerfria som var en del av Metoo-rörelsen. Esther är även ordinerad pastor inom Equmeniakyrkan.

Caroline Jörnland

Caroline Jörnland är konsulent på Bilda väst. Hon är en av kvinnorna som ligger bakom hashtaggen #Sanningen ska göra er fria som blev ett av uppropen i #Metoo-rörelsen.

Erika Stacke

Erika Stacke är student vid Göteborgs universitet, kandidatexamen i globala studier – har studerat miljöetik i kristna samfund bl a Equmeniakyrkan. Hon är aktiv i föreningen God Jord, styrelseledamot och skribent

Stefan Edman

Stefan Edman är biolog (fil mag i biologi, kemi, oceanografi och naturgeografi vid Göteborgs universitet) och teknologie hedersdoktor vid Chalmers. 2013 rankades han av tidningen Miljöaktuellt som nr 24 av Sveriges 100 ”miljömäktigaste”.

Lennart Renöfelt

Lennart Renöfält är pastor och sitter i Equmeniakyrkans nationella samordningsgrupp för fred, hållbarhet och MR-frågor.

Roland Frick

Roland Frick, arbetar med handledning och samtalsterapi med utgångspunkt från Vetlanda, Småland. Pastor i Equmeniakyrkan. 

Gunilla Sigfridsson

Gunilla Sigfridsson, arbetar med samtalsterapi, handledning och själavård i Aneby, Småland. Har tidigare arbetat inom behandlingshem, socialtjänst och har erfarenhet av tingsrätt som ideell vittnesstödjare. 

Patric Forsling

Patric Forsling är pastor i Betlehemskyrkan i Gävle. Han brinner för att fostra nya ledare i Guds rike. Han bor med sin familj i Ockelbo och försöker ägna fritiden åt att arbeta i trädgården, kolla på Liverpool eller lyssna på hårdrock. 

Victoria Gejrot och Anna Karin Herngren

Victoria Gejrot är samordnare för kyrkoledning och förtroendemannaorganisation, Equmeniakyrkan. Anna Karin Herngren Wirdheim är projektledare för Suntprat. 
Suntprat är Equmenias och Hela Människans projekt som vill få igång förtroendeskapande samtal med unga om alkohol, droger, nätporr, gaming, och sociala medier, för att förebygga beroende.

Amelie Roolf

Amelie Roolf, föreläsare inom föreningen SHEDO och diakonkandidat, Equmeniakyrkan.

Maria Fässberg Norrhall

Maria Fässberg Norrhall är läkare och pastor inom Equmeniakyrkan och arbetar med Rastplats Överås i Göteborg.

Magnus Sternegård

Magnus Sternegård är teolog och arbetar med verksamhets- och ledarskapsutveckling inom Equmenia. Han har tidigare arbetat som barn- och familjepastor i Göteborg och brinner för att barn och unga ska finna vägen in i tro och församling. Magnus har tidigare skrivit konfirmationsmaterialet ”Vägens folk”, ”Action – tillsammans förändrar vi världen” och nyligen genom Equmenia släppt boken ”Led med ditt liv – fyra grunder för att leda unga”. 

Christer Daelander

Christer Daelander är samordnare för Equmeniakyrkans missionsarbete i Afrika samt samordnare för frågor som rör mänskliga rättigheter. 

Jenny Dobers

Jenny Dobers är kyrkoledare för Equmeniakyrkan i region Stockholm.

Pär Götefelt

Pär Götefelt är ledamot i fackförbundets Vision Ekumeniskas avdelningsstyrelse. Han är även pastor i Equmeniakyrkan i Tumba.

Lena Wohlfeil

Lena Wohlfeil samordnare för musik och kreativa uttryck på Equmeniakyrkans nationella kansli.

 

Per Westblom

Per Westblom är pastor i Edsvikskyrkan (Equmeniakyrkan i Sollentuna).

Rickard Lundgren

Rickard Lundgren är evangelist och samordnare för det församlingsgrundande arbete inom Equmeniakyrkan i Region väst.

Emanuel Bratt

Emanuel Bratt är koordinator för Apg29 och Pionjärt arbete inom Equmeniakyrkan och Equmenia.

Pär Alfredsson

Pär Alfredsson är chef för Equmeniakyrkans nationella arbete.

Lasse Svensson

Lasse Svensson är kyrkoledare för Equmeniakyrkan

Sofia Camnerin

Sofia Camnerin är biträdande kyrkoledare för Equmeniakyrkan.

Olle Alkholm

Olle Alkholm är biträdande kyrkoledare för Equmeniakyrkan.