Var fjortonde dag, 5:e september

Observera

Denna text publicerades första gången den 15 september, 2019. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

”Var fjortonde dag”  20190905-20190919

En öppen kyrka för hela livet, nära Gud och nära världen.

 

Söndag 15/9 kl. 18.00 OBS! Gudstjänst i Alvesta med Violet, Johan, gtj gr 1 och Skatten- för små och stora. Jag ska också visa bilder från sommarens aktiviteter framförallt från scoutlägret Prisma. Bl.a. några på de stickade mössorna som många av er bidrog med.

Onsdag 18/9 kl. 18.00 Nattvardsandakt i Alvesta

 Söndag 22/9 kl. 10.00 Gudstjänst i Moheda med Bertil, gtj gr 2 och Eva.

Söndag 29/9 kl. 10.00 Musik och tanke – gudstjänst i ord och ton i Alvesta. Eva och gtj gr 3.

 Saknar någon söndagens texter som jag brukar ha med här så hör av er till Viole – ”Vet inte om någon läser och har nytta av att det stod med här”

Övrigt: Tisdagsträff i Alvesta den 18/9 kl. 15 med Karlstrands från Karlskrona. Bilder, lyrik och fina berättelser om ”Livets Längtan”. Stickcafé i Moheda den 19/9 kl. 18.30. Trivselträff i Moheda den 28/9 kl. 15 vår egen sånggrupp ”Old Boys” medverkar. Onsdag 25/9 kl. 18.30 OBS tiden, börjar vi höstens samtalskvällar i Moheda. Vi kommer att läsa Apostlagärningarna och boken ”till jordens yttersta gräns”.

 

Equmenia / SMU / Puls i Alvesta-Moheda:

Alla våra scoutgrupper, tonår och innebandyn är igång. Den 21/9 är det scoututedag i Moheda och ev. åker tonårsgruppen till Liseberg samma lördag.

 Region öst, Equmeniakyrkan, Bilda och  Hjortsbergagården

Hjortsbergagården inbjuder till konsert och räkfrossa lördagen den 19/10 kl. 17 ”Ett musikaliskt fyrverkeri” med familjen Hellgren. Efteråt räkafton – anmälan till denna del.

 

Så är allt sig likt och denna hälsning från mig kommer att dyka upp ca var 14onde dag antingen i din mail eller med vanlig post om du vill. I söndags välkomnade vi Victor Gustafsson från Bor som ungdomsledare och praktikant. Han fick en lägenhet på Storgatan i Alvesta så han har nära till jobbet. Vi har försökt hjälpa honom med möbler och övrigt som behövs för att kunna leva och bo. Nu saknas nog bara en ELVISP så om det är någon som kan låna ut en under detta året, hör av er.

Det är viktigt att Victor får lära känna oss lite närmare så bjud gärna hem honom på fika (han dricker inte kaffe), lunch eller kvällsmat. Han kommer också att göra ett projektarbete om vår församling nu i höst som vi kan få del av så småningom. Spännande!

Vi hälsar honom välkommen och vi har lovat att be för honom varje dag!!! Bön för varandra är oerhört viktigt. Läste en liten text ”Gör det du kan, somna sedan tryggt. Gud är alltid vaken”!

 

 Vi ses! Violet