Veckobrev i Coronatid 9 april

Observera

Denna text publicerades första gången den 9 april, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Veckobrev i Coronatid 20200409

En öppen kyrka för hela livet, nära Gud och nära världen.

 

Påskdagen kl. 10 Gudstjänst ”Kristus lever!”
Violet, Victor och Michael med gudstjänstgrupp. Skatten för små och stora.

Gudstjänsten firas utomhus i Alvesta vid kyrkan, kom och sitt i bilen eller ställ er glest för att lyssna. Några enstaka sittplatser finns.

 I rådande läge så har församlingens krisgrupp tagit följande beslut:

  • Kommande söndagars gudstjänster planeras efter hand så håll utkik i predikoturer, på hemsidan och på anslag vid respektive kyrka. Gudstjänster vid fontänen i Moheda är tillsvidare inställda.
  • Equmeniaverksamheten såsom scout, tonår och puls pågår, oftast utomhus.
  • Öppen kyrka för enskild bön och ljuständning sker i Alvesta på onsdagar kl. 15-16.30. Vid 15 hålls en sångandakt. I Moheda är kyrkan öppen onsdagar kl. 17- 18.30 och avslutas 18.30 med en andakt. Violet är på plats och det finns möjlighet till samtal och förbön. Andakten från onsdagen 8 april finns här
  • Förmiddagspromenader pågår några dagar i veckan i Moheda för den som vill gå ut tillsammans. Kontakta Christina Söderström om dagar och tider.
  • Allmänna Coronoregler gäller. Kom bara om du känner dig frisk. Vi handhälsar inte. Vi sitter en bit från varandra. Inget kyrkkaffe serveras. Tvätta händerna.

 

Det är viktigt att vi, trots att inget är som vanligt, tänker på församlingen i bön och med kollekt.

Bg 5295-2645    SWISH 123 189 19 77       

Equmenia / SMU / Puls i Alvesta-Moheda:

Se ovan

Region öst, Equmeniakyrkan, Bilda och  Hjortsbergagården:

Se respektive hemsida men offentliga samlingar är i regel inställda april och maj.

 

Tillsammans så ber vi, bryr oss om varandra och lär känna vår Herre på ett djupare plan.

Varje dag kl. 10 bön, denna vecka ber vi särskilt för: – alla som känner att ensamheten är besvärande, – barn och ungdomar som känner oro och tappar framtidstro, – för att många ska uppleva djupet i påskens budskap, från mörker till ljus och våga tro på en levande Kristu, – att pandemin snart är över!

Ring ett samtal eller skriv ett sms varje dag till någon som Du känner och vill visa din vänskap till!

Jesusmeditationer Läs Matteus 26,27 och 28 och sätt in Dig själv i texten. Var är du i det som berättas och vad känner och ser du? Och så frågan att besvara idag: vem är Jesus för dig?

 

Allt gott och var rädd om Dig. Du får gärna ringa och berätta hur du har det, för förbön eller för att be om hjälp med något.

Violet / 0705798189.