Covid 19 – nya restriktioner

Observera

Denna text publicerades första gången den 5 november, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Tyvärr har ju läget vad gäller Covid-19 accelererat och restriktionerna har nu spridit sig till Kronobergslän också. Krisgruppen har beslutat att vi från och med nu följer de rekommendationer som Equmeniakyrkan har gett för de församlingar som finns inom de län som har fått särskilda rekommendationer.

I brevet från Equmeniakyrkan som kom idag står bl a:

”…Vänner i Equmenia och Equmeniakyrkan, som många av er kanske redan redan vet fattade Folkhälsomyndigheten idag den 5 november beslut om skärpta allmänna råd kring covid-19. Beslutet gäller till och med den 26 november 2020, men kan förlängas. De nya råden innebär bland annat att undvika allmänna platser inomhus och bara ha fysisk kontakt med de personer som man bor tillsammans med.

Samla inte besökare i kyrkan.

I och med detta rekommenderar Equmenia och Equmeniakyrkans nationella krisgrupp att alla församlingar i Kronobergs län och Södermanlands län under denna period inte samlar till fysiska gudstjänster eller andra samlingar. Sedan tidigare gäller denna rekommendation också för andra län.

Det enda undantaget gäller samlingar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Equmenia följer här myndighetens råd för idrottsträningar. …”

På söndag kommer vi att sända gudstjänsten via vår Facebooksida så att du ändå kan vara med att fira gudstjänst – fast hemifrån! Vi kommer att fortsätta att sända gudstjänster på det sättet några veckor framöver.

Välkommen att följa oss där!