Brev från vår pastor

KÄRA VÄNNER!

I snart ett år har hela världen varit mer eller mindre annorlunda, och som  det verkar kommer det att förbli så ett bra tag till. Mycket är annorlunda, men mycket är också sig likt. Barnens lek är densamma, fåglarnas sång är sig lik och solens strålar är fortfarande lika vackra, särskilt nu på vintern när de är mer sällsynta. Ute i naturen finns det redan hoppfulla tecken på att ännu en vår närmar sig.

Guds Ord och löften är också i allra högsta grad oförändrade och bestående. I detta finns en trygghet som bär oss genom livets alla prövningar.

”Kasta alla era bekymmer på honom, ty han sörjer för er” (1 Petr 5:7)

GUDSTJÄNSTER

Vi fortsätter med att inte ha några besökare på gudstjänsterna utan endast att sända digitalt via Facebook. På grund av det  rådande smittoläget kommer vi också att ha färre medverkande. Våra gudstjänstgrupper kommer därför inte att medverka på samma sätt som tidigare.

Trots att våra kyrkor varit mer eller mindre tomma under en lång tid verkar Gud använda situationen på sitt eget sätt. Det tycks vara så att genom våra digitala gudstjänster når vi människor som aldrig besökt våra vanliga gudstjänster. Det känns hoppfullt att i denna märkliga tid kan vi dela med oss av evangeliet till många människor.

Vi vill också göra vad vi kan för så att så många som möjligt ska kunna följa gudstjänsterna. Behöver du teknisk hjälp kan du kontakta Thomas Olsson Tel 070-328 31 48 som kommer att göra vad han kan för att hjälpa dig.

DIGITALT KYRKKAFFE

Söndagen den 7 februari planerar vi för ett digitalt kyrkkaffe. Det kommer att finnas en länk på vår hemsida där du kan koppla upp dig. Det kommer också att skickas ut en länk via mail. Kyrkkaffet börjar kl.11. Har du frågor kring detta kan du kontakta Jonas Svensson Tel 073 – 030 28 53 som kommer att ansvara för tekniken.

OMSORG OM VARANDRA

Behöver du någon att tala med så har du alltid möjlighet att höra av dig till mig. Du når mig enklast på min mobil 073-8122100. Det finns också möjligheter att kunna mötas på ett smittsäkert sätt.

Församlingen har också en diakonigrupp som finns tillhands för dig som behöver hjälp med något ärende eller annat. Här kan du kontakta Anita Olsson mobil 073-6184163 som kommer att samordna detta.

Ett stort tack till alla som är med och ber för vår församling och bygd. Tack också till alla ställer upp för våra medmänniskor på olika sätt, inte minst genom att lyssna och stötta när livet är svårt.

NÅD OCH TJÄNST

I skrivande stund håller jag på med att förbereda mig för söndagens predikan. Temat är nåd och tjänst, och jag laddar mitt liv med några ord av Moder Teresa som jag vill dela med mig av.

”Människor är ofta oresonliga, illojala och egoistiska – förlåt dem ändå.

Om du är generös kommer du kanske att anklagas för själviska motiv  –  var generös ändå.

Om du är framgångsrik kommer du att vinna falska vänner och sanna fiender – var framgångsrik ändå.

Om du är ärlig och uppriktig kommer människor att utnyttja dig – var ärlig och uppriktig ändå.

Det du tillbringat år med att bygga upp kan någon rasera över en natt – bygg ändå.

Om du finner frid och lycka, kommer kanske någon att bli avundsjuk – var lycklig ändå.

Det goda du gör idag kommer kanske att vara glömt imorgon – gör gott ändå.

Ge världen det bästa du har och det kanske inte räcker – ge det bästa du har ändå.

För i slutändan är det här en sak mellan dig och Gud – det var trots aldrig en sak mellan dig och dem ändå.”

Guds rikaste välsignelse tillönskas er alla

Göran Ahlander