Sommarhälsning från pastorn

KÄRA VÄNNER!
Äntligen är sommaren här….


Sommaren är en tid på året så livet ser lite annorlunda ut än under övriga året.
Vi tillbringar mer tid utomhus och livet får en annan rytm och ett annat tempo. För flera av oss är sommartiden ett tillfälle att få pusta ut och släppa många måsten och krav. Och vi behöver det!


Även i församlingen är livet annorlunda. Pulsen blir annorlunda, och mycket av vår ordinarie verksamhet gör ett uppehåll.
När vi nu går in i den ”lugnaste” tiden på året vill jag påminna om att Guds verk tar inte semester. Låt mig nämna några saker som är på gång i vår församling.


NY UNGDOMSLEDARE
Vi har glädjen att få välkomna Jasmine Danielsson-Khoshnood som
ungdomsledare i församlingen. Jasmine börjar sin anställning under juli månad, men vår stora välkomsthälsning blir i samband med gudstjänsten söndagen den 21 augusti . Det känns fantastiskt roligt och välsignat med en ny ungdomsledare.
Välkommen Jasmine!


ALPHA TILL HÖSTEN
Vi planerar för att kunna starta upp en Alpha-kurs till hösten. Alpha är en kurs för den som är intresserad av att upptäcka mer av vad kristen tro handlar om.
Vem som helst kan gå en Alpha-kurs, men den vänder sig speciellt till den som är nyfiken på och vill utforska den kristna tron närmare.

Är detta något för dig? Det bästa sättet att inbjuda till allt som händer i kyrkan brukar vara genom personliga kontakter. Kanske har du någon granne eller vän som du ska bjuda med till vår Alpha-kurs? Varför inte bjuda in någon på en fika i sommar och berätta att vi startar Alpha till hösten?

Det blir en ”Prova på kväll” i Equmeniakyrkan Alvesta onsdagen den 7
september kl. 18.30-20.30.
En liten ledargrupp bestående av Eva Söderström, Anita och Tomas Olsson och jag själv är igång och planerar för detta. Men fler behövs, så hör gärna av dig till någon av oss. Vi har också tagit hem inbjudningskort som är bra att ha när vi inbjuder våra vänner.


MÖTESPLATSEN
Under våren kunde vi återigen kunnat öppna upp för en verksamhet för
invandrare och nysvenskar. Vi har samlats i Alvesta varje torsdag mellan
kl.14.30 -16.30. Vi har fikat, pratat, sjungit och ibland har vi också försökt oss på lite svenskundervisning. Terminen avslutades med en utflykt till Broaskogs café som blev mycket lyckad.

Vi är tacksamma för att alla nya vänner och kontakter vi får genom den här
verksamheten. Några har också börjat komma till våra gudstjänster. Vi hoppas kunna fortsätta med ”Mötesplatsen” efter sommaren. Hör gärna av dig om du vill vara med och hjälpa till på dessa träffar. Fler behövs!


Så fortsätter arbetet för Guds rike. I smått och stort. Jag vill önska er alla en
riktigt god och av Gud välsignad sommar!


”Liksom ett träd i sol och regn så låt min själ i Andens hägn få växa alla
dagar / den sommar som av nåd jag får.

Gud, låt mig bära frukt i år, den frukt som dig behagar”


(PoS 200 vers 7)

Bästa hälsningar
Göran Ahlander
Pastor i Equmeniakyrkan Alvesta-Moheda