Nytt församlingsblad hösten 2022

Här får du vår pastors tankar inför hösten 2022 samt vårt nya församlingsblad!

GUD VÄNTAR PÅ ETT JA
”Det är mycket roligare att säga ja än att säga nej”, brukar en god vän till mig säga. Det ligger en hel del i det. Visst är det skönt att höra någon säga: ”Ja, jag kommer…” eller ”Ja, det gör jag gärna…”.


Ibland säger vi ja till så mycket att det ändå blir ett nej till slut. Vi varken hinner eller orkar göra allt vi sagt ja till. Säger man ja för ofta, till för många och under alltför lång tid kan man till och med bli sjuk. Då kanske vi i istället får börja öva oss i konsten att säga nej.


Varje dag ställs vi inför val. Ofta handlar det om helt vanliga vardagsbeslut. Men alla våra ja eller nej formar till slut våra liv.


I Bibeln läser jag att Jesus ”… var inte både ja och nej, i honom finns bara ett ja. Ty alla Guds löften har fått sitt ja genom honom.” (2 Kor 1:19-20)
Det betyder att Gud sagt ett stort JA till alla människor. Genom Jesus har Gud visat att du och jag är älskade och bejakade. Jesus är Guds stora och varma JA till oss.


Nu väntar Gud på ett ja från oss, ett ja så att säga i retur. Det handlar inte om ett framtvingat ja, utan om ett ärligt ja till gemenskap med Gud i frihet och tillit och med mycket förväntan.


Att säga JA till Gud är livets största och viktigaste val.
”Tack gode Gud för ditt ja till mig! Tack för att du genom Jesus visat att du älskar mig trots allt och genom allt. Nu säger jag mitt ja till dig. Lär mig att gå med dig genom livet”


Göran Ahlander