Julhälsning från vår pastor

KÄRA VÄNNER!

När jag skriver denna julhälsning är det den 21 december och samtidigt dagen för vintersolståndet. Det betyder att nu blir inte dagarna kortare och mörkare längre. Nu vänder det, och dagarna blir längre och ljusare.

Här uppe i Norden firar vi jul när solen vänder. Det kan hjälpa oss att förstå vad som är julens budskap. I en av julens bibeltexter står det: ”Han skall komma ner till oss från höjden, en soluppgång för dem som är i mörkret och i dödens skugga, och styra våra steg in på fredens väg” Luk 1:78-79

Julens budskap är som en soluppgång. När Guds son kommer till världen är det som en soluppgång för alla människor.

När Gud griper in gör han det så det både syns och känns. Gud kom som ett barn, och i ett enkelt stall i Betlehem föddes han som kan rädda oss från mörker, död och undergång.

Man kan säga att julen handlar om den stora vändningen. Frälsningens tid bryter in. Det är vändningen för hela universum och det är vändningen för dig och mig. Ljuset kom! Glädjen kom! Hoppet kom!

Ingenting blir sig riktigt likt efter den första julen. Ingenting kan vara riktigt mörkt och hopplöst längre. En ny tid har brutit in, en soluppgång över allt och alla.

Den här julen går mina tankar särskilt till de som får fira jul under svåra omständigheter. Jag tänker på krigets alla offer, de som saknar mat för dagen, de som kämpar med sjukdomar eller har det svårt på andra sätt. Min bön är att julens budskap ska få bli en soluppgång också i deras liv och att Guds kärleks ljus ska lysa med hopp och frid.

Till er alla vill jag önska en ljus och välsignad julhelg och ett nytt år fyllt av hälsa, hopp, nåd och välsignelser från Gud. Vi möts i kyrkan. Det är vår viktiga samlingsplats. Där får vi dela det bästa av alla budskap!

Göran Ahlander

Pastor i Equmeniakyrkan Alvesta-Moheda