Julhälsning från vår pastor Göran Ahlander

KÄRA VÄNNER!

Julen står för dörren med förväntningar och krav. Det är julklappstips, matinköp, pepparkaksbak, glöggkalas, julgranshuggning och mycket mer…

För att du och jag inte ska tappa bort själva poängen med julen vill jag dela med mig av en julberättelse. Den bygger på en gammal artikel i tidningen Sändaren som jag omarbetat litegrann.

”Det var en gång en familj. Det låter som en saga, men det är verklighet. Den tjugofjärde varje år firade de en födelsedagsfest. Den förbereddes noga och förväntan växte. Dan före dan, före dan…

Festen blev vanligtvis lyckad, man gjorde allting rätt. Ändå saknades något. De vuxna undrade varför, men hemligheten var för enkel för att de skulle förstå.

Det minsta barnet förstod: Man hade glömt att bjuda födelsedagsbarnet! Alla visste hans namn, men ingen hade träffat honom personligen. Tills det minsta barnet mötte honom en dag och bjöd honom hem.

När han kom förvånade han alla med sin enkelhet, och det märkliga var att han redan tycktes känna dem. Det brände lite i kinderna, när han talade om det som var fel i deras liv, men i hans ögon fanns ingen fördömelse. Det gjorde det lätt att säga förlåt.

När festen var slut stannade han kvar. Det var som att deras hemlöshet försvann när de bjöd honom hem.

Hans namn är Jesus. Det är hans födelsedag vi ska fira. Du glömmer väl inte att bjuda in honom? Oroa dig inte för adressen. Han vet var du bor. Han står vid dörren och knackar, väntar på att någon ska öppna.

Hans namn är Jesus. Tänk på honom ibland när du förbereder festen. Våga viska hans namn.

Han föddes i Betlehem, men han kan födas igen i ditt hjärta.

Han stannar kvar när julgranen slängs ut, för att vara ett ljus i varje mörker, och ge en djupare julglädje än nysnö och tända ljus.

Hans namn är Jesus. Glöm inte att bjuda honom till födelsedagsfesten i år!”

Varmt välkommen till julens gudstjänst som i år blir på julafton kl. 10.00 i Equmeniakyrkan Moheda.

Jag vill önska er alla en julhelg fylld av frid och jag ber om ett 2024 fyllt av hälsa, hopp, nåd och välsignelser och att vi får många möjligheter att mötas framöver.

Göran Ahlander