Pastorns tankar i maj

Pastorns tankar

Det är alltid som mörkast precis innan gryningen brukar man säga och för den som är uppe vid den tiden är det lätt att konstatera att det stämmer. Så känns det precis nu, vi har fått besked om att vårt samhälle med stor sannolikhet kommer att börja öppnas upp från den förste juni. Då upplever jag att det blir ännu tyngre att hålla de restriktioner som har satts upp. Men det är nu det är som allra viktigast att hålla i och hålla ut. För om vi inte följer restriktionerna kan följden bli att de förlängs ännu en gång och det vill vi verkligen inte.

En följd av att det har aviserats lättnader blir troligtvis att det kan bli en del läger för våra ungdomar i sommar. Be att det blir verklighet! Lägren är så viktiga för att barn och ungdomar ska kunna forma sin tro och de lite äldre ungdomarna har under långa perioder inte varit i skolan och fått möta sina vänner. Planering pågår också för att vi ska kunna ha en konfirmationshögtid i slutet av sommaren. Det vore verkligen skoj om vi kunde göra det till en riktig fest och fylla hela kyrkan med människor.

Jag hoppas att ni har sett vårt försök med att ha ett bönerum öppet två kvällar (ti och to) i veckan i teams. Även om vi inte kan mötas som vi brukar till bön så kan vi mötas digitalt och be för sådant som ligger på våra hjärtan. Jag tror att det är viktigt att vi kommer tillsammans och ber. Men det är inte bara bön som är viktigt, även bibelläsning behöver ske. Jag vet att det kan vara svårt att få till det med någon regelbundenhet så därför är det glädjande att jag tillsammans med månadsbrevet kan skicka ut en bibelläsningsplan som jag och några kollegor har gjort inför sommaren. Använd den gärna och dela ännu hellre med dig av den till någon som du tror skulle ha glädje av den. Själva läsningen omfattar cirka tio verser per dag och till varje vecka finns en kort reflektion. Det kan kanske vara en lagom dos för att komma igång med bibelläsandet.

Sommaren närmar sig med stormsteg och jag har förhoppningar om att vi ska kunna mötas runt grillen vid kyrkan i sommar. Jag återkommer när vi får lite mer klarhet i hur vi kommer att få ses till sommaren. Ha nu en riktigt skön sommar och låt den få bli fylld med återhämtning och glädje.

Frid och allt gott

Henrik

Pastor