Hajk med nattvandring, vårväder och scoutinvigning

Observera

Denna text publicerades första gången den 28 april, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Helgen vecka 16 var våra scouter ute på hajk.

Våra äldsta scouter (från 12 år) började redan på fredagskvällen med en nattvandring på Skåneleden.

Välförtjänt vila mitt i skogen
Välförtjänt vila mitt i skogen

Det var en rätt tuff vandring och inte helt lätt att hitta rätt alla gånger men till slut kom vi fram till vårt mål: ett av vindskydden i Skrylleskogen.

Framme till slut!
Framme till slut!

På lördagen kom även våra yngre scouter ut till Skrylle, tillsammans med resten av kårpackningen.

Samtidigt pågick Skrylleloppet så det var VÄLDIGT mycket folk på plats på förmiddagen.

Scouter in action
Scouter in action

Efter lunch delade vi upp oss i olika åldersgrupper och gick på olika rundor i skogen som allihop slutade på naturlekplatsen med en jättekul linbana!

På kvällen lagade vi hajkbomb över öppen eld och hade lägerbål.

Det var ganska kallt på natten men om man bara ligger tätt och tar hjälp av lite extra filtar så brukar det fungera, så även denna gången och då var det dessutom ett helt gäng som var på sin första hajk!

På morgon kände vi nog allihop att det behövdes lite värme och det löstes med gröt och varm choklad, innan det var dags att pack ihop allting och åka tillbaka till kyrkan igen.

I kyrkan var det scoutgudstjänst med invigning av våra nya scouter och pastor Anna berättade om legenden om Sankt Georg och draken som samtidigt dramatiserades av våra yngsta scouter.

Efteråt var det gemensam fika. En utmärkt avslutning på en härlig helg med scouterna!