Pastorn har ordet

Publicerat 2017-04-27 av Admin

Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst, vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?
Han som bär för mig en faders hjärta,
han ju ger åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.

 
Denna vackra psalm av Lina Sandell, som rymmer så mycket förtröstan och livserfarenhet, har följt mig genom livet, som för så många andra.
Visdomen i att ta en dag i taget, förtröstan om att Gud, som är vår Fader, vill oss väl och ger oss allt vad vi behöver för att möta vad som än kommer. Att livet är fröjd och smärta, möda, vila och behag. Ibland är livet lätt, ibland är det svårt. Det är som det är. Men oavsett, så är vi i Guds hand. Vi är älskade. Vi är burna.
Jag vet inte vad som ligger framför dig i sommar. Jag önskar dig glädje och gemenskap, vila och möjlighet att njuta av naturens blomsterprakt och allt det vackra som Gud ger för att förgylla våra liv.

Gud välsigne dig…
Anna Lähnn, pastor i Equmeniakyrkans församling i
Furulund

duva