Om oss

Equmeniakyrkan i Braås är en församling som tillhör Equmeniakyrkan.

Församlingen grundades år 1883 och tillhörde Svenska Missionsförbundet fram till 2015. År 1900 byggdes Braås missionshus som var församlingens första lokal, år 1992 genomfördes en stor renovering och tillbyggnad för att behov fanns av mer plats. Församlingen har idag ca 50 medlemmar, av dessa är ca 30 aktiva och deltar i gudstjänstliv och övrig verksamhet. Församlingen har alltid haft ett stort engagemang för barn och ungdomsverksamhet och har så än idag.

Tro – en introduktion

Gud älskar världen, allt skapat och hela skapelsen. I Jesus blir Gud konkret och mänsklig. Med sin Ande är Gud här och nu, närvarande och verksam.

Jesus är Guds ansikte i världen. När vi ser på Jesus ser vi var Gud är, hur Gud är och vad Gud vill. Jesus hjälper människor och ger hopp. Ett ljus och en väg tillbaka i de mörkaste situationer. Jesus bekräftar människor och ger perspektiv. Ett ljus och befriande utrymme i de ljusaste situationer. I Bibeln kan vi läsa om människor som efter att träffat Jesus byter inriktning i sina liv. Den kristna tron trotsar rädsla och hopplöshet, famnar ensamhet och övergivenhet och utmanar egoism och självcentrering. Vi får hopp, kraft och gemenskap i allt som våra liv rymmer. Vi utmanas att ta ansvar för oss själva och världen omkring oss. Vi kan få en personlig relation och vi kan som Jesu lärjungar (följeslagare) gjorde för 2000 år sedan, ta emot Guds kärlek, vara i Guds omsorg och bli mer och mer det vi är tänkta att vara, lika Jesus.

Frågor och svar om tro

Hur kan man veta om det finns en gud? Vem är Jesus? Vad är kristen tro?
De och flera andra frågeställningar har Equmeniakyrkan försökt besvara här

Du är givetvis alltid välkommen med dina frågor till oss i förasmlingen.

Marita Lagnander

Församlingsordförande & ansvarig för uthyrning

070-5477728

marita_lagnander@hotmail.com

Ragnhild Engberg

Vice församlingsföreståndare

073-8038421

ragnhild.engberg@hotmail.com