Referat från församlingens årsmöte

Observera

Denna text publicerades första gången den 2016-02-04. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Referat från Hemse Missionsförsamlings årsmöte

Hemse Missionsförsamling har hållit årsmöte den 31 januari 2016
Årsmötet inleddes med en kort andakt av vår pastor Frida Hägglund.

Därefter vidtog årsmötesförhandlingarna. Ett 35-tal medlemmar deltog.
Till ordförande för årsmötet valdes Ulf Ekström, till vice ordförande Marcus Johnson och till sekreterare valdes Karin Levander.

Årsberättelsen föredrogs av Karin Levander och Marcus Johnson Den visade på en omfattande verksamhet med gudstjänster i stort sett varje söndag, stor ungdomsverksamhet, rikt musikliv med körsång och musik av olika slag, öppen dagkyrka för daglediga m m.
Församlingen deltar aktivt i Hemse Ekumeniska Råd med andakter på vårdhemmen och flera gemensamma gudstjänster bl a i Högbyäng.
Församlingen var inbjuden till Suderkyrkan i september att delta i höstkonferensen med Riksevangelisten Pär Alfredsson.

Resultat- och balansräkningarna redovisades av Torsten Niklason..
Ansvarsfrihet beviljades. Vice ordföranden tackade styrelsen och kassören för gott arbete

Till styrelsen på 2 år omvaldes Ulf Ekström, Lars Ejdertun, Tommy Gardarfve och Karin Levander. Kvarstår 1 år Erik Niklason, Anna-Carin Johnson och Orvar Alteryd. Till ordförande för församlingen på 1 år omvaldes Ulf Ekström och till vice församlingsföreståndare omvaldes Gunder Nyman..

Det beslutades att vår församling byter namn till Equmeniakyrkan Hemse. Frågan har tidigare diskuterats på några församlingsmöten och nu kunde beslutet tas. Själva kyrkan heter fortfarande Hemse Missionskyrka

Under en paus i årsmötet intogs kaffe och smörgåstårta.

Årsmötet avslutades med bön.

Kerstin Gottberg