Viktig info från styrelsen

Observera

Denna text publicerades första gången den 4 november, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Kära vänner!

Nu sänker sig mörkret igen, utanför fönstret, i världen och här i Sverige. När hösten nu kommit på allvar har coronasmittan ökat dramatiskt överallt. Igår fick även Hallands län strängare restriktioner att följa de närmaste tre veckorna och så här skriver Equmeniakyrkan:

I och med detta rekommenderar Equmeniakyrkans nationella krisgrupp att alla församlingar i Hallands län, Örebros län och Jönköpings län under denna period inte samlar till fysiska gudstjänster eller andra samlingar. Det enda undantaget gäller samlingar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Nu måste vi alla hjälpas åt att stoppa smittan. För Håstenskyrkan innebär det att all verksamhet (förutom begravningen fredagen den 6 november) ställs in från och med idag och tre veckor framåt, t.o.m. 26 november. Förhoppningsvis kan vi få fira första advent den 29/11 Detta innebär att även årsmötet flyttas från den 22/11 till i början av nästa år. Beslut om datum tas vid styrelsemötet den 24 november. Årsmöteshandlingarna kommer att skickas via mail två veckor innan mötet. Vi återkommer med mer information framöver.

Finns det då något som vi som kyrka och kristna kan göra den här tiden när vi inte kan träffas fysiskt?

Bön: Från och med idag inför vi en gemensam förbönstid varje dag klockan 11:30. Så var du än är och vad du än gör just då, om du har möjlighet, så ta gärna en stund i bön. Be för dina närmaste, för församlingen, och för alla drabbade i vårt land och i världen.

Hjälp och stöd: Vi får fortsätta att stötta och uppmuntra varandra och andra med telefonsamtal eller FaceTime och liknande. Men även brev, kort eller någon annan liten gåva är välkommet för den som sitter ensam och isolerad. Den som tillhör någon riskgrupp kan också behöva hjälp med inköp eller andra ärenden.

Gåvor: Vi vill också uppmuntra varandra att ge gåvor till församlingen. Swish: 123 275 90 17 eller Bankgiro: 5716 – 0731.

Viktigast av allt: Du är inte ensam. Vi går igenom detta tillsammans och med Jesus som är vårt hopp.

I Johannes 8:12 säger Jesus:  ”Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus”

Har du frågor eller förslag, behöver du råd eller stöd av något slag eller behöver du prata med någon så finns Kajsa, Inga-Lill och Ulf tillgängliga på telefon.  

Varma hälsningar och Guds välsignelse!

Styrelsen och personalen i Håstenskyrkan

Kajsa Werling pastor Tel. 0706-063712 

Inga-Lill Ramnefors diakon Tel. 0703-751619    

Ulf Petersson ordförande Tel. 0768-128948