Församlingen

Församlingens motto är att vi vill vara ”en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen” och vi tror att Jesus är vår Herre.

Vi vill vara en kyrka som är öppen för alla. En kyrka med öppna dörrar, låga trösklar och en fin gemenskap där alla får känna sig välkomna.

Församlingens kyrka (byggnad) heter Håstenskyrkan och vi har cirka 105 medlemmar.

Gudstjänsten är det centrala i församlingens verksamhet och dit är alla välkomna! Gudstjänsterna firas kl 11.00 på söndagsförmiddagar i Håstenskyrkan och under gudstjänsttid så finns det söndagsskola för alla barn! Efter gudstjänsterna är alla välkomna till kyrkkaffe/te/saft och fika och gemenskap i församlingssalen. (Nytt för 2024: Under juni, juli och augusti firas gudstjänsterna kl 11.00)

På tisdagar kl 17:00 – 19:00 så har vi Språkcafé där nysvenskar tillsammans med församlingsmedlemmar får träna på svenska och självklart fika. Avslutas med kvällsandakt kl 19:00.

På torsdagarna är det mycket liv i kyrkan. Kl 12-14 är det Sopplunch och då serveras det soppa till ett billigt pris. Välkommen hit och dela gemenskapen kring bordet. Efter lunchen, kl 14-16, träffas varannan vecka hantverksgruppen Stick och tälj.

Fyra lördagar per år inbjuder församlingen till en samling som kallas Fredskyrkan och då inbjuds det till frukost och föreläsning på temat fred.

Församlingen är rättvisecertifierad och allt kaffe och te som serveras i kyrkan är rättvisemärkt!

Vill du läsa mer om församlingen och vår verksamhet så finns programbladet med mer info här: Gå hit för de senaste församlingsbladet

Och vill du komma i kontakt med oss tveka inte att höra av dig. Klicka på kuvertsymbolen längst upp till höger på sidan för att komma till kontaktuppgifterna.