Publicerat 

Församlingen

Församlingens motto är att vi vill vara ”en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen” och vi tror att Jesus är vår Herre.

Vi vill vara en kyrka som är öppen för alla. En kyrka med öppna dörrar, låga trösklar och en fin gemenskap där alla får känna sig välkomna.

Församlingens kyrka (byggnad) heter Håstenskyrkan och vi har cirka 115 medlemmar.

Gudstjänsten är det centrala i församlingens verksamhet och dit är alla välkomna! Gudstjänsterna firas kl 11.00 på söndagsförmiddagar i Håstenskyrkan och under gudstjänsttid så finns det söndagsskola för alla barn! Efter gudstjänsterna är alla välkomna till kyrkkaffe/te/saft och fika och gemenskap i församlingssalen. (Under juni, juli och augusti firas gudstjänsterna kl 10.00)

På torsdagarna är det mycket liv i kyrkan. Kl 12-14 är det Sopplunch och då serveras det soppa till ett billigt pris. Välkommen hit och dela gemenskapen kring bordet. Efter lunchen, kl 14-16, är det varannan vecka Stick och tälj och en möjlighet att vara kreativ i en trevlig gemenskap och varannan vecka, kl 14-16, är det Boksamtal utifrån en intressant och givande bok.

På fredagsförmiddagar är det Fredagscafé mellan kl 10-12! Kom och fika, prata och ha en trevlig stund.

Mellan oktober-mars är det en fredagskväll i månaden kl 20.00 Nikodemuskvällar och det betyder en kväll av samtal, fika, bön och tid för tystnad.

Fyra lördagar per år inbjuder församlingen till en samling som kallas Fredskyrkan och då inbjuds det till frukost och föreläsning på temat fred.

Församlingen är rättvisecertifierad och allt kaffe och te som serveras i kyrkan är rättvisemärkt!

Vill du läsa mer om församlingen och vår verksamhet så finns programbladet med mer info här: Våren 2020

Och vill du komma i kontakt med oss tveka inte att höra av dig. Klicka på kuvertsymbolen längst upp till höger på sidan för att komma till kontaktuppgifterna.