Brev från Håstenskyrkan

Observera

Denna text publicerades första gången den 26 november, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Hej alla vänner!                                                                                  

Hoppas ni har det bra trots att vi inte kan ses i nuläget.

I tisdags, den 24/11 hade Håstenskyrkans styrelse, uppföljningsmöte angående den aktuella corona-situationen. Tyvärr är det ännu ingen ljusning i sikte när det gäller pandemin. Både antal nya fall, inläggningar på sjukhus och avlidna ökar. Folkhälsomyndigheten, regeringen och Equmeniakyrkan uppmanar oss att fortsätta att hålla avstånd, inte träffa andra än de närmaste och inte ordna några samlingar med fler än 8 personer. Beslutet gäller fram till Lucia i nuläget men för Håstenskyrkans del, i alla fall året ut.

Detta innebär att det inte blir några fysiska samlingar i vår kyrka under december. Istället provar vi nu lite försiktigt att spela in digitala gudstjänster, andakter och annat. Nu på söndag, första advent kommer den första gudstjänsten att finnas på Youtube. Ni kommer att få ett mail med länken nu på lördag, 28/11 så ni kan klicka på den och komma direkt till gudstjänsten. Från lördag kommer länken även att finnas här på hemsidan. Det går också att söka på Håstenskyrkan på Youtube direkt för den som vill se gudstjänsten innan dess.  För er som inte har mail och ändå vill ta del av gudstjänsten, hoppas vi att ni har någon som kan hjälpa er med tekniken. Hör annars av er till Inga-Lill eller Kajsa så får vi se om det går att lösa på något sätt. Inför varje helg under advent, jul och nyår kommer ni att få brev eller mail med en hälsning, ibland med en bifogad länk. Den 6/12 kommer hälsningen från Gunhild Ringberg och kyrkan i Värö. Håll gärna utkik här på hemsidan dessemellan, vem vet, det kan dyka upp andra hälsningar eller överraskningar här.

När det gäller årsmötet så är det flyttat till lördagen den 16/1 klockan 16. Årsmöteshandlingar och info om hur mötet skall gå till, kommer att skickas ut innan årets slut.

Som vi tidigare informerat om så är Håstenskyrkan öppen för enskild andakt och Kajsa eller Inga-Lill finns på plats på onsdagar mellan klockan 10 och 12 den 2/12 – 16/12.

Vi som kan och vill, har också som tidigare lunchbön kl. 11:30 varje dag.

Kajsa kommer även i fortsättningen, till annat meddelas, att vara korttidspermitterad och Inga-Lill arbetar 30 %. Båda finns tillgängliga via telefon för samtal, frågor, råd och stöd. Tveka inte att höra av er.

Till slut vill vi också påminna om Swish-numret till församlingens arbete: 123 275 9017

Varma adventshälsningar!

Kajsa Werling pastor Tel. 0706 – 063712                 

Inga-Lill Ramnefors diakon Tel.  0703 – 751619                

Ulf Peterson ordförande Tel. 0768 – 128948