Nyårshälsning!

Observera

Denna text publicerades första gången den 30 december, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Nu är det dags att summera 2020 och se fram mot 2021. Även om smittspridningen, de sjukhusvårdade och dödsfallen fortfarande ökar så ser vi äntligen ett ljus i tunneln. Det skall bli väldigt skönt att få lägga det här året bakom oss. Nu när vaccin mot COVID -19 har börjat fördelas till Sverige och resten av världen kan vi börja hoppas på en ljusare tillvaro. Oj, vad vi kommer att sätta värde på att kunna träffas igen.

”Jesus är vårt hopp” är också rubriken för nyårsaftonens gudstjänst från Håstenskyrkan som nu finns på Youtube (Se länken här nedanför).

Hopp är alltid ett ord som är aktuellt men den här nyårsaftonen känns det viktigare än någonsin. Mitt i mörkret vi upplever just nu är hoppet om en bättre tillvaro ständigt närvarande och vi hör och läser om många exempel på människor som förmedlar hopp till sina medmänniskor.I Göteborgsposten den 28/12 fanns följande berättelse från TT:

Hemlig tomte spred hopp och dyrbara klappar

På julaftons morgon hittade Elisha Tennant i Edmonton i Kanada ett brev märkt ”hemlig tomte” på sin tröskel. Inuti fanns ett uppmuntrande och hoppingivande budskap om att ta sig igenom de här svåra tiderna och ett presentkort på varuhuskedjan Walmart värt 250 kanadensiska dollar, drygt 1600 kronor.

 Det var väldigt hjärtevärmande och rörande att någon gjorde så, säger hon till CBC News.

Men hon var inte den enda i grannskapet som fått en sådan julklapp. Omkring 400 liknande brev med presentkort hade delats ut på julafton. För Tennant och hennes familj gjorde gåvan stor skillnad, särskilt som hon blivit av med jobbet under pandemin. – Jag menar, det är ju en hel månades matvaror för oss säger hon.

Det budskap som följde med presentkortet avslutades med en uppmaning från den anonyme givaren. ”Behöver du inte det här? Var snäll och för stafettpinnen vidare, för det är på så vis som hopp sprids.”

Vi får fortsätta att låta oss inspireras till att sprida ljus och hopp till våra medmänniskor men det behöver inte vara så dyrt och avancerat, ett telefonsamtal räcker gott. Eller som Inga-Lill Gustafsson gör: Delar med sig av sina dikter. Här nedan får ni en helt nyskriven dikt inför det nya året.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar Håstenskyrkan genom Inga-Lill och Kajsa

Nyåret 2021

Så kom då ett nytt år till oss

med eftertanke och förundran förstås,

för oro och blandad glädje det blev

när det nya året över tröskeln klev.

Ty hos många tog sorgen överhand

i hela världen och i vårt land

Det svider i själsliga sår

när nära och kära bort från oss går.

Då knäpper vi händer och ber:

Gud giv att hälsa råder så glädje vi alla ser.

Detta kommande år,

till alla stora och små

som på denna jorden gå.

                                           Inga-Lill Gustavsson