Påminnelse och utmaning

Observera

Denna text publicerades första gången den 8 januari, 2021. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Jag vill passa på att påminna om att från och med 13 januari är kyrkan öppen igen på onsdagarna mellan kl 10 och kl 12. Då går det bra att komma in och och tända ljus och ha enskild andakt. Det går att fråga något, byta några ord med pastor eller diakon och kolla hur fint vårt serveringsrum blivit renoverat. Det går också bra att låna en bok på vårt bokbord eller en psalmbok för att kunna sjunga med i psalmerna på någon av våra webbsända gudstjänster och andakter. Behöver du någon att prata med så går det bra att ringa mig på telefon 0703-751619 eller maila på inga-lill.ramnefors@equmeniakyrkan.nu och boka tid.


Och så, innan vi kan börja ses igen, vill jag skicka med en liten utmaning till er (det var Torbjörn Jansson som inspirerade mig): Ring (eller skriv) till någon i församlingen som du inte känner så väl och inte brukar prata med. Det kan ju också vara någon som du känner sedan tidigare (en medlem eller vän till församlingen) som flyttat eller av annan anledning inte finns med i gemenskapen längre. Fråga t.ex. hur personen har det i dessa coronatider eller be personen berätta om sitt liv och sina erfarenheter av kyrkan. När vi sedan kan träffas igen blir det roligt att höra om, förhoppningsvis, fina samtal.

Hälsningar från Håstenskyrkan genom Inga-Lill