Inför andra söndagen efter trettondedagen!

Observera

Denna text publicerades första gången den 16 januari, 2021. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Hej Alla!

Nu är det helg igen och ni får ytterligare en videolänk från Håstenskyrkan. Den här gången går länken till Håstenskyrkans nyöppnade Youtube-konto som heter Håstenskyrkan och administreras av Inger Strömberg och mig. Gudstjänsten på söndag har temat” Livets källa, Kajsa Werling predikar” och vinjettbilden är tagen av Ulf Norenius. https://youtu.be/kU1x5s-cLXQ

I onsdags var Kajsa och jag med på ett stort Zoom-möte med bl.a. Lasse Svensson, våra nyvalda biträdande kyrkoledare Joakim Hagerius och Karin Wiborn samt Carin Dernulf från Equmenia. De presenterade sig och reflekterade över att vara kristen i vår tid och kyrkans roll i samhället i nutid. Vi delades också in i grupper och fick dela med oss av våra utmaningar i tiden vi lever i. Det var ett mycket intressant möte som jag får berätta mer om vid ett senare tillfälle men ni skall ändå få några citat att fundera på redan nu:·      

  • Någon sa att även pandemin kan få vara en gåva som vi kan ta vara på. Vad är det vi vill öppna dörrarna till när pandemin är slut?    
  • Någon annan sa att för att nå ut till andra människor behöver vi samarbeta med det levande och minimera det praktiska.
  • Någon citerade Martin Lönnebo: Vårt huvuduppdrag som kristna är inte att vara grindvakter utan ciceroner, guider med god lokalkännedom.

Ha det nu så bra tills vi hörs igen! 

Önskar Håstenskyrkan genom Inga-Lill