Om oss

Vilka är vi

Vi är en ny kyrka i biskopsgården som utgår ifrån Equmeniakyrkan Alingsås.

Vi vill att vår gemenskap ska inkludera så många olika människor som bara möjligt! Vi trivs med mångfald i etnicitet, ålder och bakgrund. Vi har hittat ett liv tillsammans med Jesus Kristus som vi vill dela med dig och många fler!

Vi samlas i våra hem i Biskopsgården och ibland hyr vi en lokal för lite större träffar. Om du har frågor om vilka vi är eller om kristen tro, tveka inte att höra av dig. Du är så hjärtligt välkommen!

Kristen tro – en introduktion

Gud älskar världen, allt skapat och hela skapelsen. I Jesus blir Gud konkret och mänsklig. Med sin Ande är Gud här och nu, närvarande och verksam.

Jesus är Guds ansikte i världen. När vi ser på Jesus ser vi var Gud är, hur Gud är och vad Gud vill. Jesus hjälper människor och ger hopp. Ett ljus och en väg tillbaka i de mörkaste situationer. Jesus bekräftar människor och ger perspektiv. Ett ljus och befriande utrymme i de ljusaste situationer.

I Bibeln kan vi läsa om människor som efter att träffat Jesus byter inriktning i sina liv. Den kristna tron trotsar rädsla och hopplöshet, famnar ensamhet och övergivenhet och utmanar egoism och självcentrering. Vi får hopp, kraft och gemenskap i allt som våra liv rymmer. Vi utmanas att ta ansvar för oss själva och världen omkring oss.

Vi kan få en personlig relation och vi kan som Jesu lärjungar (följeslagare) gjorde för 2000 år sedan, ta emot Guds kärlek, vara i Guds omsorg och bli mer och mer det vi är tänkta att vara, lika Jesus.