Diakonia

Så arbetar Diakonia

Diakonia arbetar med långsiktigt bistånd. Vi stödjer eldsjälar som tillsammans med andra driver projekt som gör att människor själva kan ta sig ur fattigdom och förtryck. Diakonia driver som regel inga egna projekt. Istället stöttar vi drygt 400 lokala organisationer i över 30 länder.

Om du vill veta mer se Diakonias hemsida: Diakonia.se

Ett långsiktigt och tålmodigt arbete

Vi vet ATT det går att förändra världen. Men vi vet också att det tar tid och kräver envishet, uthållighet och mod. De organisationer vi samarbetar med får oftast stöd av Diakonia under många år.

Det är människor som förändrar världen

”Människor som förändrar världen” är Diakonias motto. Vi syftar på de modiga eldsjälar som omvandlat sin ilska till drivkraft. De vet vad som måste förändras och hur det ska göras. Vi syftar också på dig som genom aktiviteter i Sverige är med och förändrar världen. Du som ordnar utställningar, seminarier, temadagar eller ger en gåva till vårt arbete: Du gör världens skillnad!

Global strategi med övergripande mål

Du som vill fördjupa dig i Diakonias arbete kan ladda ned dokumentet ”Global strategy 2015-2020”. Här kan du läsa om Diakonias övergripande mål och ramarna för vårt arbete.

Ge en minnesgåva

Vill du hedra minnet av en bortgången? Ett fint sätt att visa att du bryr dig är att sända en minnesgåva som glädjer fler.Med din minnesgåva stödjer du Diakonias arbete för att förbättra situationen för världens mest utsatta människor. När du skänker en minnesgåva får du ett vackert gåvoblad med din egna personliga hälsning.

 Högtidsgåva

Vill du uppvakta någon som fyller år, ska gifta sig, döpas eller konfirmeras? Ge bort en gåva som glädjer flera. Med din högtidsgåva stödjer du Diakonias arbete för att förbättra situationen för världens mest utsatta människor. När du skänker en högtidsgåva får du ett vackert gåvoblad med din egna personliga hälsning.