24 december

En vän formulerade det så fint: ”Julvecka och ännu en gång får vi bli påminda om att Gud kommer till oss. Vill komma så nära som ett spädbarn lagt i vår famn. Vill hållas med hela våra kroppar. Möta vår blick.”

Julafton. Denna dag som för så många är omgärdad av förväntningar, krav, oskrivna regler, konsumtion, stress och prestation. Så kommer Gud, underifrån. Som ett spädbarn. Helt ointresserad av vackert julpynt och dukningen av julbordet. Helt obrydd om antalet gäster och sillinläggningar. Som struntar helt i att du har ställt fram köpekakor och inte orkat dammsuga. Som endast vill vara i din famn. Värmas av din kroppsvärme, lyssna till dina hjärtslag och din andning. Söka din blick och en hand som varsamt stryker hjässan. En avskalad, men livsviktig kärlek. 

Jag önskar er alla en julafton omsluten av Guds livgivande kärlek, nåd och frid. Jesus är nära. Nära som spädbarnets grepp om ett finger. Nära som kramen från en vän. Nära som katten som spinner i knät. Nära som solen när den värmer en kind. Nära som när stilla, singlande snöflingor landar på axeln. Nära som en stilla kärleksfull och varm viskning in i våra liv.

En innerlig önskan om en God jul till er alla!
/Therese, pastor.


Och, som en grand finale på vår adventskalender bjuder jag på en bortklippt julscen från succéserien The Crown (som handlar om den brittiska kungafamiljen). Jag känner dock inte riktigt igen skådespelerskan i denna filmsnutt, det är något lurt med det, men håll till godo!