Solvi SMU-gård

Klicka på bilden för att se den i större format

Läge

Solvi SMU-gård ligger centralt i Leksand med gångavstånd till centrum, tåg/buss, bad, Tegera Arena.

Solvi erbjuder en lugn och avkopplande miljö med sin härliga stora trädgård där vi har camping och det omtyckta Café Solvi.

Anläggningen

Camping med 23 platser, varav 8 elplatser.

Logi med totalt 27 bäddar uppdelat i 2, 3 och 4 bäddsrum. 3 rum finns i huvudbyggnadens övervåning, övriga rum i stugor på gården.

För alla gäster finns ett gemensamt gästkök samt duschar och toaletter. I huvudbyggnaden finns ett sällskapsrum.

Gratis tillgång till trådlöst Internet i huvudbyggnaden och Stallet.

Café.

Upplevelser

Midsommar är en höjdpunkt i Leksand. På Solvi firar vi midsommar med fokus på barnens majstångsresning, lekar och spelmän. På midsommaraftons kväll är det servering, korvgrillning, gemenskap och aftonbön.

På Solvi finns beachvolleyplan, boulebana och lekplats.

I Leksand händer det väldigt mycket under sommaren, för alla åldrar: Himlaspelet, Musik vid Siljan, Gudstjänster i byar och fäbodar, Tipspromenader, Vandringar, Cykelturer, Bilparader, Spelmansstämma, Konserter, Utställningar, …

Solvi har gångavstånd till Tegera Arena, Siljan med båt och badliv, Sammilsdalsgropen, Leksands kyrka, Hildasholm, Leksands centum, Leksand Sommarland.

Populära utflyktsmål är Tällberg, Dalhalla med sin unika miljö med konserter, Alfvéngården i Tibble, Björkberget o Naturum Dalarna i Siljansnäs samt övriga orter runt Siljan.

Under sommaren firar frikyrkorna i Leksand många gemensamma gudstjänster där det efterföljande kyrkkaffet på Solvi är mycket uppskattat.