Sommarhälsning

Kanske är du glad över att få återse saknade närstående efter en lång tid i karantän. Kanske sörjer du över att inte ha någon att återförenas med. Kanske gläds du över sommarens ankomst med värme och grönska som gör livet lite enklare. För någon är sommaren en sorg, fylld av omständigheter eller minnen som gör bröstkorgen tung. För min generation kommer sommaren ofta med enorma förväntningar, jag vet inte hur det ser ut för dig. Mitt i allt hör jag den gamla välkända psaltarpsalmen ljuda i mig,
psalm 23.

Herren är min herde, ingenting skall fattas mig.
Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten.
Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar, sitt namn till ära.
Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och din stav gör mig trygg.
Du dukar ett bord för mig i mina fienders åsyn, du smörjer mitt huvud med olja och fyller min bägare till brädden.
Din godhet och nåd skall följa mig varje dag i mitt liv, och Herrens hus skall vara mitt hem så länge jag lever.


En dag i taget, en gåva. Ett varande i Jesus närhet. En ledning genom högt och lågt. En hand som sträcks in i mörker och glädje. Ett dukat bord. För dig. För mig. Kanske har du aldrig blivit bjuden till ett dukat bord eller så var det alldeles för länge sedan, välkommen, du är medräknad! Det dukade bordet står i nådens och kärlekens rum, där får vi vara oavsett sommarplaner och omständigheter.

Önskar er alla en sommar med allt det som ert innersta behöver och längtar efter.

/Varma sommarhälsningar Therese, pastor i Sammilsdalkyrkan