Samtalsgrupp -existentiell hälsa

När VärldsHälsoOrganisationen (WHO) gjorde en undersökning kring människors hälsa och livskvalité (WHOQOL) fanns bland ett stort antal frågor fyra frågor med som handlade om meningen med livet och någon form av personlig tro. Det visade sig att de som sa sig ha en personlig tro och upplevde mening i tillvaron mådde bättre, både utifrån diagnostiserad sjukdom och självskattad hälsa.

Det ledde vidare till att det gjordes en pilotundersökning i 18 länder världen över med fokus på andlighet, religiositet och personlig tro (WHOQOL-SRPB (Spirituality, Religiousness and Personal Beliefs). Utifrån den undersökningen har de hittat åtta principer som stärker hälsorelaterad livskvalité hos människor. Dessa principer är: Hopp, Harmoni, Helhet, Existentiell kontakt, Andlig styrka, Personlig tro, Meningen med livet samt Förundran.

Under våren inbjuder vi till  åtta kvällar (var annan vecka tisdag -varannan torsdag)  för att samtala om var och en av dessa principer för förbättrad existentiell hälsa. Välkommen att vara med i samtalen (Alla givetvis välkomna, oavsett om man varit i Equmeniakyrkan förut eller inte).

Upplägg: Varje samling är fristående och Du är med på de samlingar du vill och kan. Så kom och prova på!

Vi startar kl 18:30 med kvällsmacka, the o kaffe  och efter en stund startar vi samtalet utifrån några frågeställningar om kvällens aktuella tema där vi  tillsammans delar vi våra tankar och funderingar. Peter Andersson är samtalsledare. Slut ca 20.00

Anmälan är inte nödvändig, men underlättar för kvällsmackan. Antingen till peter@equlricehamn.se eller smsa/ring Peter Andersson 070 777 42 44  Samma om du undrar över något.

Atuella Datum och teman

18.30-20.00

V8 Tis 18 feb  Hopp

V9 To 27 feb  Harmoni

V10 Tis 3 mars  Helhet

V11 To 12 mars Sammanhang

V12 Ti 17  mars Andlig styrka

V13 to 26 mars Tro

V14 ti 31 mars Meningen med livet

V16 to 16 april Förundran