Pastorn har ordet

Observera

Denna text publicerades första gången den 2 maj, 2018. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Äntligen kom den där våren som vi väntat så länge på. Både människor, djur och natur vaknar till liv efter en lång vinter.

Jag vet inte hur det är med dig men jag mår bäst under det ljusa halvåret. Men det är även en tid då stressen vill infinna sig, allt som nu ska skötas t.ex. i trädgården, husvagnen ska fram, sommarstugan städas.  Man måste ju även ta vara på tiden för vi vet alla hur snabbt den går. En annan fördel med våren och sommaren är att folk kommer fram ur sina iden. Vi möts över ett staket, en grill, vi  gör utfärder, har kanske sommarfester.

Den sista tiden har jag funderat på det här med gemenskap. Vissa av oss gillar att umgås, andra har svårare för det beroende på vad vi har för erfarenheter med oss i bagaget. Men Gud har skapat oss för relationer för han vet att vi mår bäst av det och  ändå är det så svårt.

Hur ser vi på relationer, gemenskap och församling?  Är  församlingen en organisation där man har olika ansvarsområden? Dit man kommer för att utföra en uppgift.

Jag vill påstå att  Församlingen är en levande organism där Kristus är huvudet och vi är lemmarna i den levande kroppen. Där du och jag är viktiga med alla de gåvor som vi har. Där vi ”jobbar” tillsammans, där vi tillsammans lyssnar in vad Gud har i görningen i Vinslöv.

”Om ni har kärlek till varandra ska alla förstå att Ni är mina lärjungar” Joh 13:35

Min bön är att vi ännu mer skulle dela livet med varandra, för om inte vi som  kallar oss Jesu lärjungar vill ha gemenskap med  varandra, varför ska då andra vilja umgås med  oss?

I Församlingen vill vi fortsätta ge näring till den gemenskap som finns och det gör vi bl.a. genom att inbjuda till Vårkonsert där sångerna handlar om kärlek som inte söker sitt.

Om du vill se en större gemenskap då kan Kyrkokonferensen uppe i Gävle vara ett bra tillfälle.

Du skulle göra mig så glad om du ville dela gemenskapen i ”min” Ordinationsgudstjänst som vi inbjuder till den 17 juni.

Jag vill även göra dig uppmärksam på en Församlingsdag i september då vi möts till gemenskap, både med Gud och människor.

 

Vill önska Er alla en riktigt fin sommar & glöm inte varandra.