Pastorn har ordet

Observera

Denna text publicerades första gången den 12 november, 2018. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Hösten är en underbar årstid med alla dess skiftande färger, värme, kyla och dimma, men även stormar.

Men så kom den där dagen, då vintertiden gjorde sitt intrång, vilket innebär att dagarna blir kortare och mörkret kommer snabbare och snabbare.

Så kan det också kännas i våra liv, dagar av ljus och dagar av värme och ibland storm.

I skrivandets stund hörs en sång från radion: ”Jag vet att det gör ont nu,  allting är svart, du kan inte längre sova… Men Du kan lita på en vän. Det blir ljusare igen”.

Jesus kallade sina lärjungar för vänner. Om vi är hans lärjungar idag,  är vi också hans vänner.

Då kan vi alltså lita på vad han har sagt i sitt ord. Det går som en röd tråd genom hela Bibeln, Förtrösta på Herren! Var inte rädd!

Det finns mycket idag, som vill få oss känna rädsla, inom oss, nöd och ångest och utifrån kriser och katastrofer och rädsla för ekonomin.

Men allt detta kan inte skilja oss från Guds kärlek. Han har koll på läget och vill hålla oss i handen och bära oss igenom den mörka passagen.

I Jes 41:10 ”Var inte rädd för jag är med dig, se dig inte ängsligt om, för jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig, jag stöder dig med min rättfärdighets högra hand”

Dessa ord får vi ta till oss, när höststormen och mörkret drar fram i våra liv. ”Var inte rädd, det blir ljusare igen”.

Åse Gardebrand

Pastor och föreståndare