Pastorn har ordet

Observera

Denna text publicerades första gången den 3 mars, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Mannen som förändrade världen

Så lyder rubriken på påskmusikalen som församlingen och equmenia inbjuder dig till. Påsken är en av kristendomens stora högtider, då vi påminns om vad Jesus Kristus gjort för hela mänskligheten. Han var den utlovade Messias som skulle komma med fred till folket. Från honom utgår vår tideräkning. Han växte upp under enkla förhållanden och under tre år var han verksam med sitt uppdrag på jorden.

Han vandrade omkring och förkunnade ett glädjens budskap för de ödmjuka, han var sänd för att hela dem som har ett förkrossat hjärta, att utropa frihet för de fångna, befrielse för de bundna och förkunna ett Nådens år från Herren.

Hans karaktär gjorde intryck på människor, han kunde trösta. Han var ödmjuk men inte svag, vänlig men inte undfallande. Han var utan fel och brist, och utan synd. Hans kärlek var fascinerande, och speciellt den kärlek han hade till de icke ansedda. Och det största kärleksbeviset var när han hängde på korset och sade: ” Fader förlåt dem ty de vet inte vad de gör.”

Han gjorde inte bara avtryck i världshistorien, utan han vill göra avtryck i vår livshistoria. Frågan är om vi vill förändras?? Det är ju bekvämast om allt är som det alltid har varit. Men livet blir mer intressant om vi vågar närma oss den här mannen, som gick i döden för vår skull och älskar oss med en evig kärlek.

Själv fick jag höra om honom i söndagsskolan i Frälsningsarmén. Sen har vi fortsatt vår relation och för mig är Jesus allt. Han är min frälsare, min vän, min trygghet, min glädje och mitt hopp.

Han säger om sig själv: ” Jag är vägen, sanningen och livet” Detta är budskapet som vi vill sprida genom alla våra gudstjänster och samlingar. Församlingen finns för dig och det är i gemenskap med andra kristna som vår tro växer.

Det är min längtan att Du ska lära känna Jesus och få del av det eviga liv som han erbjuder var och en som bekänner Hans namn.

Åse Gardebrand

Pastor & Föreståndare