Pastorn har ordet

Vi har precis firat Pingst, då vi påmint oss om Anden som blev sänd till vår hjälp. En som går bredvid oss, vår försvarare. En som är vår tröstare och som vill vägleda oss. Det är stort och mycket att tacka för, att Jesus var så mån om att vi inte skulle lämnas ensamma.

Detta får vi påminna oss om de dagar då ensamheten gastkramar oss. Men är du ett Guds barn så bor Anden i dig och då är han med dig alla dagar oavsett hur det känns.

Den sista tiden har jag funderat på vad som hänt med oss under denna coronapandemi.

En del saker har blivit bättre och andra mycket sämre. Under de gudstjänster som varje söndag har firats så har jag upptäckt vikten av den enkla gudstjänsten, där Bibelordet och bönen är i centrum. Detta är något som fortsätter även under sommaren och vi hoppas på fint väder då vi vill fira gudstjänsten i kyrkans trädgård.

Jag har även upptäckt hur viktig den ”lilla gruppen” är, det är i den som lärjungaträningen bäst sker.  Jag vill verkligen uppmuntra dig att under sommaren fundera på om det är du som ska träna några lärjungar.

Vi är nog flera som upptäckt att våra röster blivit lite ”rostiga” därför ser vi framemot att få sjunga tillsammans. Vilket vi hoppas kunna göra vid bl.a. de ekumeniska Västergårda gudstjänsterna.

Detta är ett sommarprogram och jag hoppas att det släpps på restriktioner så att vi kan mötas mer än 8 personer.

Själv så tar jag semester under juni och juli, för att lägga av allt som varit under coronatiden och för att hämta kraft, och framtidstro.

Om du vill ha kontakt med någon så kan du ringa vår ordförande Sigurd Persson 070 8381313

Vill önska dig en skön och välsignad sommar!

Åse Gardebrand / Föreståndare och Pastor