Pastorn har ordet

Jag fick ännu en dag, jag fick ännu en sång, ett minne att berätta om, jag fick ännu en chans att ge mitt lov.  Det är av nåd som jag lever och finns till.

Mycket är givet men inget är självklart, jag vet inte vad som väntar i morgon, men idag, just nu njuter jag livet, lever i löftet om att Du går före mig, går bakom mig, omfamnar mig, Du leder mig.

När jag tappade mod, när jag tappade lust, gav Du kraften att hålla ut. Du gav ännu en chans att ge mitt lov. Fastän vägen är svår, fastän livet gör ont, går jag stadigt i dina spår.

Denna sångtext skriven av Martina Möllås säger oss att varje dag är en gåva av Gud själv. Det är väldigt lätt att ta allt för givet, vi tycker att vi förtjänar att ha det så bra som vi har det.

Men vad vet vi om morgondagen? Ingenting, därför behöver vi njuta av denna dag och påminna oss om att Gud går före oss, han går bakom oss, han går vid vår sida, han är både över och under oss. Detta ger oss en stadig grund att stå på när vi tappar mod, lust, när livet gör ont och vägen är svår.

Ännu en dag, ännu en sång nu närmar sig Julen och då inbjuder vi till Julkonsert och äntligen får alla sångfåglar sjunga ut sitt lov. Det är stor glädje att få se alla körmedlemmar komma tillbaka efter ”corona nedstängning”.

Samtidigt som det är sorg i hjärtat då jag konstaterar att andra inte kommit tillbaka. Vi kan väl alla konstatera att pandemin har på ett eller annat sätt förstört för oss alla. Det vi litade på och höll fast vid har kanske rämnat, men det fantastiska är att Guds ord aldrig sviker, Hans nåd är ny varje morgon. Han är den som vet vad som ligger framför och vi gör bäst i att fortsätta vara hans lärjungar och följa honom vart än vägen bär.

För vi kan vara trygga i att Han leder oss hemåt, snart är dagen här då Han kommer tillbaka för att hämta hem sin församling, alla dem som tro på honom.

Åse Gardebrand / Pastor