Fastan i Betlehemskyrkan

Observera

Denna text publicerades första gången den 26 februari, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Idag börjar Fastan, och klockan 18.30 är du välkommen till ”BÖN I FASTAN” i andaktsrummet. Att fasta är ett sätt att odla sin inre motståndskraft i en värld där mycket drar oss bort från själva livet. I en samtid där extra allt ofta är målet så väljer den som fastar att istället skala av, renodla och fokusera. Vad är nödvändigt? Vad kan och bör jag avstå?

Fastan övar oss i att inte följa varje impuls utan agera mer medvetet i världen. Det är en skola, en tid att mogna. Equmeniakyrkan lanserar tre spår för fastan där du kan välja att fokusera på ett område eller flera.

  1. Internationell mission – du kanske ska avstå från att köpa godis och ge pengarna till Equmeniakyrkans internationella arbete.
  2. Bön och Bibelläsning – du kanske ska stänga ner Facebook och Twitter och ta den tiden till att följa en Bibelläsningsplan
  3. Klimatfasta – du kanske ska gå och cykla istället för att ta bilen.

Det här är bara några få exempel. Kom ihåg att Fasteperioden är frivillig och det är en prövotid.  Mer inspiration inför fastan hittar du på http://www.equmeniakyrkan.se/fastan

I Betlehemskyrkan träffas vi varje onsdag kl 18.30 till ”Bön i Fastan” i vårt andaktsrum. Välkommen!